Decaf koffiebonen
Decaf koffiebonen
|
|
Cafeïnevrije koffiebonen
Hou je van koffie maar wil je minder cafeïne innemen? Maak dan kennis met onze Kaldi Rainforest Decaf. Overheerlijke koffiebonen met Rainforest Alliance certificaat en gedecafineerd met behulp van de innovatieve Swiss Water® technologie. Een methode van decafineren waarmee maarliefst 99,9% van de cafeïne uit de boon wordt gehaald, zonder enig smaakverlies. Zo kun jij genieten van de lekkere smaak van koffie, zonder de effecten die cafeïne op je lichaam kan hebben. De Kaldi Rainforest Decaf is dus de perfecte koffie waarvan je op elk moment van de dag kan genieten.
Koffie bevat meer dan vierhonderd stoffen die belangrijk zijn voor de smaak en het aroma van de uiteindelijke drank: het is dan ook een uitdaging om alleen de cafeïne te verwijderen en de andere stoffen op hetzelfde niveau te houden.
Hoe wordt onze cafeïnevrije koffie gemaakt?
Er zijn verschillende manieren om cafeïne uit koffiebonen te verwijderen. De meeste manieren maken gebruik van water, een natuurlijk oplosmiddel of kooldioxide. Het is niet mogelijk om alle cafeïne uit koffie te verwijderen. Er blijft altijd een kleine hoeveelheid van ongeveer 0,1 procent over. De eerste manier om cafeïne uit koffiebonen te verwijderen werd ontdekt door Ludwig Roselius en Karl Wimmer in 1903. De bonen werden gestoomd in een oplossing van zout water en vervolgens werd de cafeïne verwijderd met een oplosmiddel.
Decafineren via Swiss Water
In de jaren 1930 werd in Zwitserland de "Swiss Water®"-methode ontwikkeld. De Swiss Water® technologie is een chemievrij decafeïneproces waarbij alleen zuiver water wordt gebruikt om de cafeïne aan de koffiebonen te onttrekken. Deze methode is niet alleen veilig en effectief, maar behoudt ook de unieke smaken en aroma's van de koffie, zodat je kunt genieten van een rijk en bevredigend kopje cafeïnevrije koffie. Benieuwd naar hoe het proces precies in elkaar steekt? Lees dan hier verder!
Is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?
Veel van de positieve effecten van koffie, zoals het stimulerende effect, komen van de cafeïne in de bonen. Te veel cafeïne kan leiden tot verhoogde bloeddruk, slapeloosheid, of zelfs nervositeit, angst en hartkloppingen. Als je gevoelig bent voor cafeïne, is het verstandig om over te schakelen op cafeïnevrije koffie. Hoewel cafeïnevrije koffie niet zo'n oppepper geeft als gewone koffie, bevat het bijna dezelfde hoeveelheid antioxidanten. Antioxidanten helpen je lichaam vrije radicalen te bestrijden en koffie is een van de belangrijkste bronnen van deze stoffen, zoals vitamine E en C en sporenelementen.
Een bewuste keuze
Zoals de naam al een beetje verklapt is ook onze Rainforest Decaf een Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Dit betekent dat de koffiebonen op een duurzame en verantwoordelijke manier worden verbouwd, die zowel de boeren als het milieu ten goede komt. Door Rainforest Alliance gecertificeerde koffie te kiezen, kun je je goed voelen over je koffieaankoop, wetende dat je een betere toekomst voor koffieboeren en hun gemeenschappen steunt.
Cafeïnevrije koffiebonen kopen
Elke koffieliefhebber is op zoek naar een cafeïnevrije koffie die smaakt als een gewone koffie. Smaken en aroma's van de koffie zijn juist de unieke karakteristieken die je niet verloren wilt laten gaan. Dankzij de innovatieve Swiss Water® methode voor het decafineren van onze Kaldi Koffiebonen gaat er praktisch geen smaak verloren. Bij het drinken van de Rainforest Decaf ben je gegarandeerd van een kopje koffie met een zachte body, maar boordevol aroma's van noten en specerijen. Een bewuste keuze maken en overstappen naar decaf koffiebonen? Dan is onze Kaldi Rainforest Decaf de perfecte kandidaat om jouw dagelijkse kopje koffie te vervangen. Kom eens langs in een van onze winkels of bestel vandaag nog online!