True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Het decafineren van onze Rainforest Decaf

Het decafineren van onze Rainforest Decaf
Hoe onze Rainforest Decaf 99,9% gedecafineerd wordt via Swiss Water®

Decafineren met Swiss Water®

Hou jij ook zoveel van koffie, maar wil je bewust minder cafeïne consumeren? Dan kom je al snel uit bij een decaf koffie. Voor het decafineren zijn er veel verschillende methoden, maar bij Kaldi gebruiken wij de 100% organische Swiss Water® methode! Een uniek proces wat in Zwitserland werd ontwikkeld en al in 1933 op de markt werd gebracht. Het is een proces van 10 uur, zonder chemische toevoegingen, om groene koffiebonen maarliefst 99,9% te decafineren, zonder smaakverlies!

Geen smaakverlies

Tijdens het decafineren wordt er alleen gebruik gemaakt van water, temperatuur en tijd om voorzichtig de cafeïne te verwijderen. De oorspronkelijke kenmerken van de koffie blijven behouden, zodat het onderscheid tussen een soortgelijke koffie met cafeïne niet te merken is.

Met de Swiss Water techniek krijg je dus het allerbeste kopje decaf, vrij van chemicaliën, restverwerkingsaroma's of andere toevoegingen. Puur natuur, van de hoogste kwaliteit! 

Clarico-Text-Image-1

Organisch decafineren, zonder toevoegingen

Alle cafeïnevrije processen zijn niet gelijk. Het Swiss Water®-proces is gecertificeerd biologisch en we hebben ons altijd ingezet voor een verwerking zonder toegevoegde chemicaliën. 

Methyleenchloride

Bij het decafineren via de Swiss Water® techniek worden er geen chemicaliën gebruikt of toegevoegd. Het proces is geheel organisch en is dus niet alleen voor de natuur, maar ook de consument een beter. In andere decafineer processen wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van methyleenchloride, of dichloormethaan. Helaas is dit niet de meest veilige stof en is het al verboden in onder andere verfverdunners en andere industriële producten vanwege de giftigheid. Het wordt al eeuwen gebruikt, maar bij Swiss Water® vermijden zij zelf het kleinste beetje in wat wij consumeren. 

Koolstofdioxide

Koolstofdioxide (of CO2) komt van nature voor, maar voor commercieel gebruik wordt het meestal gedistilleerd uit industriële bijproducten. Als decafeïneermiddel wordt CO2 onder druk gebruikt om de extractieve eigenschappen ervan te verbeteren. Bij het CO2-proces worden geen chemische oplosmiddelen gebruikt.

Ethylacetaat, suikerriet of 'natuurlijke' decafeïnering

Een andere populaire chemische oplosmethode is ethylacetaat, of geacetyleerde ethylalcohol. Hoewel het op natuurlijke wijze kan worden verkregen, en soms wordt beschreven als een natuurlijk proces, is op commerciële schaal synthetische productie vereist. Als het wordt gebruikt om cafeïnevrij te maken, verandert ethylacetaat de smaak van de koffie en voegt het een aanhoudend fruitig kenmerk toe. We hebben liever dat onze koffie smaakt zoals hij bedoeld is.

Het proces, stap voor stap

Deel deze post
Archief
Colombia: Zachte smaken uit Zuid-Amerika
Van de ruige Andes tot de Caraïbische kust

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.