True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe kun je koffie of koffiebonen bewaren?

Hoe kun je koffie of koffiebonen bewaren?
Het geheim van goede koffie is versheid. Hieronder gaan we in op de beste manier om koffie te bewaren.
Het geheim van goede koffie is versheid. Direct na het branden van de koffiebonen verliezen de bonen al langzaamaan hun aromatische oliën. Daarom kun je eigenlijk het best regelmatig kleine hoeveelheden vers gebrande koffie kopen, of zorgen voor een goede plek om de koffiebonen te bewaren. Zorg er in ieder geval dat je warme, vochtige en lichte plekken vermijdt.

Hele koffiebonen vs. gemalen koffie


Je kunt het beste hele bonen kopen en die zelf thuis malen, aangezien de oliën bepaalde aroma’s nog sneller verliezen als de koffie eenmaal gemalen is. Uiteraard kun je de koffiebonen ook in een speciaalzaak laten malen, en je hierover laten informeren. Ben je meer met koffie bezig en hecht je veel waarde aan de optimale versheid van de koffie, koop dan een koffiemolen, zodat je thuis je koffiebonen kunt malen, vlak voordat je koffie gaat zetten. Je kunt je maalfijnheid nog gelijkmatiger afstellen voor een optimaal resultaat, van grof tot heel fijn.

Koffiebonen

Koffiezakken met ventiel

Gebrande koffie maakt koolstofdioxide aan, wat spanning opbouwt in de koffiezak waardoor hij bol kan gaan staan. Daarom is er een ventiel geïntegreerd in onze koffiezakken. Op die manier gaat de koolstofdioxide eruit, maar komt er geen zuurstof in. Hierdoor blijft de koffie langer vers en ook langer houdbaar. 

Bij het verpakken van de koffie wordt de koffie ontgast. Hierdoor zit er een te verwaarlozen hoeveelheid zuurstof (slechts 0,7%) in de koffieverpakking. Dit percentage zakt dus nog verder vanwege het eenrichtingsventiel. Dit zorgt voor een optimale houdbaarheid

Verpakkingsproces

De koffie wordt verpakt in een volledig steriele omgeving, om hygiëne en versheid van de koffie te garanderen.

Hersluitbare verpakking

Al onze koffieverpakkingen zijn hersluitbaar middels een sluitstrip. 

Koffie bewaren

Koffie kun je het beste bewaren in een luchtdicht afgesloten, droge bus, in een koele kast (nee, niet in de koelkast). Hier is het donker en droog, perfect voor de versheid van de koffie dus. Je kunt de koffiebonen in de koffiezakken met ventiel ook een aantal maanden in de diepvries bewaren waardoor ze langer houdbaar blijven. Je kunt de bonen vervolgens zelfs bevroren malen!

Lees hier alles over: koffiebonen.

Bestel hier je Kaldi koffiebonen

Deel deze post
Archief
Welke koffiesoorten zijn er?
Espresso, cortado, Americano, flat white.. Tegenwoordig is er een koffiesoort voor elke smaak.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.