True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Hoe lang is thee houdbaar?

Hoe lang is thee houdbaar?
Hoe lang is thee houdbaar? Je leest het hier!

Ben jij een echte theeleut en koop je jouw favoriete theesmaken graag los in grotere hoeveelheden? Geen probleem! Thee is namelijk bovengemiddeld lang houdbaar als je het op de juiste manier bewaard. Hieronder lees je er alles over.

  Houdbaarheid

   Thee is een gedroogd product en kan eigenlijk niet bederven, maar het zal wel zijn smaak verliezen. Je kunt thee 12 tot 18 maanden bewaren zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Tussen de 12 en 18 maanden kun je de thee nog gerust drinken, maar na 18 maanden wordt geadviseerd om het zekere voor het onzekere te nemen en de thee niet meer te drinken.

   Hoe donkerder de thee, hoe langer je het kunt bewaren. Zwarte thee is dus langer houdbaar dan groene thee. Dit komt doordat zwarte thee langer wordt geoxideerd dan groene thee, wat wil zeggen dat zwarte thee droger is. Hoe droger de thee, des te langer je deze kunt bewaren.

  Losse thee bewarenKaldi Groene thee

  Je wilt natuurlijk dat je thee zijn smaak zo lang mogelijk behoudt. Vermijd daarom lucht, geur, licht, warmte en vocht. Bewaar je thee in luchtdichte thee-bewaarpotjes. Een thee bewaarblik zorgt ervoor dat de thee koel blijft en niet aan lucht wordt blootgesteld. Daarnaast is het belangrijk de thee op te bergen op een koele, donkere plek, dus niet in de zon of dichtbij warmte- en lichtbronnen.

  Geur

  Wist je dat losse thee gemakkelijk geuren absorbeert? Zorg er dus voor dat je de thee niet dichtbij kruiden en specerijen bewaard. Met deze tips behoud je de smaak het beste en geniet je het langst van je thee

  Koelkast

  Wellicht heb je wel eens gehoord dat je thee ook in de koelkast kunt bewaren, dit raden wij echter af. De enige theeën die in de koelkast bewaard zouden kunnen worden zijn Japanse groene theeën verzegeld in blik. Maar deze moet dan wel binnen korte tijd geconsumeerd worden.

   Theezakjes bewaren

   Voor theezakjes gelden eigenlijk dezelfde voorwaarden, dus vermijd, licht, lucht, warmte, vocht en geur. Je kunt theezakjes opbergen in blikjes of in een theedoos met vakjes.

Kaldi thee assortiment

in Thee
Deel deze post
Archief
Hoe lang moet je thee laten trekken?
Hoe haal je het meeste uit je kopje thee? Je leest het hier!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.