True

Gratis verzending vanaf €75,- | Voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Mobiel terugblik

Kaldi Mobiel terugblik
Wat doet een Kaldi mobiel zoal op een dag? Lees snel verder

Kaldi Mobiel terugblik

Het jaar is alweer bijna ten einde. De winter is voor de Kaldi-mobiel net als voor een beer: tijd voor een winterslaap, want buiten is niet veel te beleven.
Tijd om wat onderhoud te plegen en tijd om klussen voor komend jaar te regelen. Maar ook tijd om even terug te denken in wat je het afgelopen jaar gedaan hebt.
Daar zaten een aantal ontroerende momenten (huwelijken) en vrolijke momenten (feesten) bij. En natuurlijk de keren dat je als gastheer optreedt bij een zakelijke bijeenkomst of in een winkel.
Dan heb je de festivals. Hele grote en hele kleine, allemaal even leuk. Daarnaast nog een paar Pasar Malams met die oosterse muziek, cultuur, mode en heerlijke geuren van de oosterse keuken.
Ook bijeenkomsten van autoliefhebbers zijn gezellig. Of het nu oldtimers of youngtimers zijn, snelle of minder snelle auto´s, er is altijd veel over te vertellen en daar hoort een goede bak koffie bij.

Maar elk jaar heb je ook een paar keer koffie verzorgd op bijzondere plekken die je bijblijven. Ik had er dit jaar 3:

Ik was gevraagd koffie te zetten tijdens een zeilweekend, maar mijn koffie-Piaggio moest naar een eilandje. Op zich geen probleem, want er was een dekschuit die mij kon overzetten. Het was een heerlijk weekend met veel plezier en veel koffie. Maar de terugtocht … Het waterschap moet tijdens het weekend het waterpeil behoorlijk hebben laten zakken, want om weer op de dekschuit en even later er weer af te komen, met 10 man duwen en vol gas lukte het net om de helling te nemen.

De 2e klus was een spannende opdracht. In het oosten van het land worden Witte Wieven-tochten georganiseerd. Dit zijn spooktochten waar men (meestal toeristen) op zoek gaat naar witte geesten die ronddwalen in de bos of over de heide. Tijdens zo´n tocht stond ik een keer in het pikkedonker. Licht uit, lampje van het koffieapparaat afgedekt en vervolgens wachten tot ze komen. En dan, als ze er bijna zijn ….. KOFFIE ? Het gegil was enorm en een enkele keer moest ik wegduiken achter een boom wanneer een man met teveel adrenaline op mij af kwam stuiven.
Voor de gelegenheid had ik een zwart shirt met lichtgevende pootafdrukken aan. Was een groot succes.

De 3e klus was op het circuit van Zandvoort waar begin augustus de Maarten Memorial Day wordt gehouden. Er komen uit Rotterdam dan ongeveer 100 snelle auto´s (Lotus, Ferrari, Jaguar ect. ect.). Ze hebben allemaal als bijrijder een patient die lijdt aan kanker en ze gaan dan rijden op het circuit. Na afloopt een BBQ en daarna weer over de snelweg terug naar Rotterdam. Al die blije gezichten … Heerlijk.

- Dithmar Huijsman is eigenaar van Kaldi Mobiel Deventer -

 


Koffiebonen assortiment

Deel deze post
Archief
Een doorsnee werkweek van een Kaldi Mobiel
Wat doet een Kaldi mobiel zoal op een dag? Lees snel verder

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.