True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Rainforest Alliance koffiebonen

Rainforest Alliance koffiebonen
Een bewuste en duurzame keuze, van grond tot mond

Het belang van Rainforest Alliance

Ook bij Kaldi geven wij om het behouden van natuur, milieu en de juiste arbeidsomstandigheden. Daarom hebben wij een groot aantal soorten koffiebonen met het Rainforest Alliance keurmerk. Maar wat betekent dit kleine kikkertje wat op onze koffiezakken staat?Rainforest Alliance is een non-profit organisatie die werkt aan het behoud van biodiversiteit en het waarborgen van duurzame bestaansmiddelen door landgebruik, handelspraktijken en consumentengedrag te veranderen of te verbeteren. Ze staan bekend om de inspanning voor een duurzame wereld, zo ook in de productie van koffie. Ondertussen is Rainforest Alliance wereldwijd actief in meer dan 70 landen waar zij duurzaamheidsprojecten leiden. Van de jungles in Azië tot in de Andes van Zuid-Amerika.

Het keurmerk verdienen

Om het Rainforest Alliance keurmerk op een verpakking te plaatsen dien je te voldoen aan een aantal zeer strenge regels en eisen vanuit de organisatie. Zonder te voldoen aan alle gestelde eisen, mag je dus niet het keurmerk dragen. Om Rainforest Alliance gecertificeerd te worden, moeten de boeren een beoordeling ter plaatse ondergaan om te garanderen dat ze aan al deze voorwaarden voldoen. Ondertussen worden er al in meer dan 30 landen over de hele wereld Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen verbouwd.  Ieder land en regio heeft natuurlijk haar eigen specialiteiten, maar ook eigen ecosystemen, flora en fauna. Omdat de boeren op lokaal niveau worden gecertificeerd wordt er dus ook goed gekeken naar de lokale gemeenschappen en natuur. Maar welke regels en eisen moeten er worden gevolgd? 

Clarico-Text-Image-1

Vereisten Rainforest Alliance keurmerk

 1. Het beschermen van het milieu:
  Rainforest Alliance eist d
  at de boeren de leefgebieden van de wilde dieren beschermen en de natuurlijke hulpbronnen zoals bossen en waterbronnen te behouden. Dit helpt om de biodiversiteit te behouden en de gezondheid van het ecosysteem op lange termijn te ondersteunen.

 2. Duurzame landbouwpraktijken:
  Boeren moeten ook de praktijken toepassen die water besparen, het gebruik van schadelijke chemicaliën verminderen en de vruchtbaarheid van de bodem beschermen. Dit zorgt ervoor dat de producten die verbouwd worden geen schadelijke stoffen hebben voor het milieu en de onze gezondheid.

 3. Goede arbeidsomstandigheden:
  Ook eisen ze dat de boeren een veilige en eerlijke werkomstandigheden bieden, eerlijke lonen, toegang tot gezondheidszorg en veilige huisvestigingen.

 4. Ontwikkeling van de gemeenschap:
  Ze erkennen het belang van de lokale gemeenschappen en Rainforest Alliance werkt daarom ook samen met de boeren om hen te helpen een eerlijke prijs voor hun koffie te verdienen. Dit helpt ervoor te zorgen dat de boeren en hun werknemers de nodige middelen hebben om te investeren in hun gezinnen.

 5. Traceerbaarheid:
  Als laatst op deze lijst staat het traceerbaarheidssysteem. Dit is het systeem dat de boeren moeten hebben, zo kan Rainforest Alliance garanderen dat de producten van boerderij tot het eindproduct op de hoogste kwaliteit en op een duurzame manier gemaakt zijn.

Rainforest Alliance bij Kaldi

Tijd om het even heel specifiek te hebben over de koffie. Rainforest Alliance gecertificeerde koffie is niet alleen heerlijk maar wordt ook met zorg en respect voor het milieu en directe omgeving verbouwd. Zo is de koffie zacht en smaakvol, met een rijke aroma en een bevredigende smaak of u nu liever donker en vet of juist liever licht en zoet drinkt. Zult u altijd merken dat de koffie van de hoogste kwaliteit is.  Traditional Ethiopian coffee komt dan ook echt uit Ethiopië. Deze bonen smaken fris, fruitig en bloemig. En dan kan je al raden dan onze Full classic of Colombia dan ook daadwerkelijk in Colombia wordt gemaakt. De full classic of Colombia heeft de heerlijke smaak van chocola.

Wanneer je dus onze Kaldi koffiebonen drinkt die het Rainforest Alliance kikkertje op de verpakking heeft staan, dan ben je er van vezekerd dat je een bewuste keuze hebt gemaakt.  

Clarico-Text-Image-1

Hoe kan jij helpen?

Door producten te kopen met het Rainforest Alliance logo, waaronder onze Rainforest Alliance gecertificeerde koffiebonen! Zo kunnen wij namelijk samen met Rainforest Alliance ervoor zorgen dat de boeren eerlijk verdienen, de dieren hun leefgebieden behouden en het milieu met zoveel mogelijk respect behandeld wordt. Zo kunnen we samen al drinkend ons steentje bijdragen aan het versterken van een gezonde leefsituatie voor iedereen! Bekijk ook vooral eens de website van Rainforest Alliance voor tips uit de organisatie zelf waarmee jij dagelijks bewustere keuzes kan maken, niet alleen op het gebied van overheerlijke koffie.

Deel deze post
Archief
Het decafineren van onze Rainforest Decaf
Hoe onze Rainforest Decaf 99,9% gedecafineerd wordt via Swiss Water®

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.