True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Recept: Tiramisu Wentelteefjes

Recept: Tiramisu Wentelteefjes
Een lekker ontbijtje op bed? Dan kunnen Tiramisu Wentelteefjes zeker niet ontbreken!

Het is bijna weer zover, 8 mei is het moederdag en dat betekent dat het goed tijd is om jouw moeder even lekker te verwennen. Bij mij thuis is het traditie om op een feestelijke of belangrijke dag iemand een ontbijtje op bed te brengen. Wat is nou heerlijker dan wakker worden omdat iemand je kamer inloopt met de geur van warme croissantjes of pannenkoeken, verse jus of net gezette koffie? Ontbijt op bed is altijd een goed cadeau om een feestelijke dag mee te beginnen.


Als ik thuis ben op moederdag, probeer ik dan ook altijd om mijn moeder een heerlijk ontbijtje op bed te brengen. Je kan natuurlijk, zoals elk jaar, een paar broodjes in de oven gooien en een gewoon kopje koffie zetten… Maar je kan ook een beetje uitpakken dit jaar. Ik hoor je denken “maar hoe dan?” en “ik wil niet twee uur in de keuken staan voor een ontbijtje”. Not to worry, hier wat inspiratie: wat dacht je van warme krokante wentelteefjes tiramisu stijl?

Voor de wentelteefjes maken we de avond van tevoren een mengsel van plantaardige melk, maiszetmeel, wat suiker, kaneel, Almond Syrup en de Sicilian Espresso Blend van Kaldi. Je kan namelijk geen tiramisu maken zonder een echte Italiaanse touch en daar zorgt deze blend gegarandeerd voor. 

Het mengsel gieten we over wat sneetjes oud brood in een ovenschaal en laten we een nachtje trekken in de koelkast zodat het brood alle smaken goed absorbeert. De volgende ochtend hoef je het dus alleen nog maar een halfuurtje in de oven te zetten, niks geen minutenlang boven een warm fornuis!

Ongeacht waar je bent of wat je doet met moederdag, stuur je mams een lief berichtje. Een hele fijne moederdag!

Ingrediënten

voor 1 portie (3 sneetjes):

Toppings:

  • Poedersuiker

  • Kaneel


Bereidingswijze:

1. Meng de havermelk, espresso, 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker, kaneel, amandel siroop, het maïszetmeel en een snufje zout tot een egaal mengsel.

Clarico-Text-Image

2. Vet een kleine ovenschaal in met ½ eetlepel (vegan) boter. Besmeer de sneetjes brood met de resterende boter. Snij de sneetjes brood indien nodig op maat en leg ze in de ovenschaal.

Clarico-Text-Image

3. Schenk het koffiemengsel in de ovenschaal, dek af met plasticfolie en zet gedurende de nacht in de koelkast.

Clarico-Text-Image

4. Verwarm de volgende ochtend de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal de wentelteefjes uit de koelkast zodat ze een beetje op kamertemperatuur kunnen komen en zet deze pas in de oven als hij op temperatuur is. Bak gedurende 30-40 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is. De onderkant van de wentelteefjes zullen wat zachter zijn dan de knapperige bovenkant.

Clarico-Text-Image

5. Serveer de wentelteefjes met poedersuiker en kaneel.
Genieten maar!

Clarico-Text-Image
Deel deze post
Archief

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.