De specialty koffie van februari 2025 is: Bolivia Santa Cruz
Sicirec Bolivia is een toegewijde lokale organisatie die zich inzet voor het herstel van de biodiversiteit van tropische regenwouden en het verbeteren van de sociaal-economische omstandigheden. Sicirec werkt samen met meer dan 2.000 kleinschalige, inheemse boerenfamilies in de regio’s rond Santa Cruz, Cochabamba en Rurrenabaque.
De Boliviaanse boeren, ondersteund door Sicirec Bolivia, ontvangen training en apparatuur om duurzame landbouwpraktijken toe te passen. Ze combineren koffieteelt met andere gewassen in voedselbossen, wat niet alleen zorgt voor kwalitatief hoogwaardige koffie, maar ook de biodiversiteit en het lokale ecosysteem versterkt.
De boeren verbouwen koffie met behulp van duurzame agroforestry-systemen, waardoor voedselbossen ontstaan die niet alleen koffie van hoge kwaliteit produceren, maar ook bijdragen aan het behoud van het milieu.
Aroma
Chocolade, karamel
Body
Rond en vol
Zuurgraad
Licht, met hints van gedroogd fruit
Afdronk
Chocolade, karamel, gedroogd fruit