Koffiemachine reinigen: Hoe doe je dat?

Het regelmatig reinigen van je koffiemachine is belangrijk en bepalend voor het perfecte kopje koffie
Er zijn verschillende soorten koffiemachines, voor iedere soortmachine is het belangrijk dat je deze goed reinigt. Je koffiemachine reinigen heeft invloed op de kwaliteit van je kopje koffie en het behoud van je machine. Maar hoe reinig je je koffiemachine nou op een goede manier?

Koffiemachine onderhouden

Iedere koffiemachine heeft zijn eigen manier van reinigen. Het is belangrijk dat je hiervoor de gebruiksaanwijzing van je machine goed doorleest om te weten hoe je je machine het beste kunt reinigen.

De eerste stap, en daarbij misschien ook wel de belangrijke stap, is je koffiemachine ontkalken. Dit voorkomt kalkaanslag, waardoor de levensduur van je koffiemachine wordt bevorderd. Daarnaast is het ook van belang dat je andere losse onderdelen van je koffiemachine schoonmaakt. Sommige van deze onderdelen, zoals het lekbakje, kunnen gewoon in de vaatwasser.

Vergeet ook niet dat het belangrijk is om je koffiemachine van binnen te reinigen. Wanneer je gebruik maakt van filters, cups of pads hoef je dit niet te doen. De vetten blijven achter in de filters, cups of pads waardoor reiniging voor de binnenkant van je machine niet hoeft.

Als je beschikt over een koffiemachine met een melkfunctie, onthoud dan dat het belangrijk is om ook deze melkonderdelen schoon te maken. Denk aan het schoonmaken van het melkslangetje. Melkresten zijn een plek waar bacteriën snel komen, dus wil je dit goed schoonhouden.

Koffiemachine reiniger en ontkalker

Natuurlijk wil je voor je koffiemachine ook de juiste reinigingsproducten gebruiken. Weet van tevoren dus goed met welke soort machine je te maken hebt, zodat je weet wat voor reinigingsproduct je het beste kunt gebruiken.

Op onze website beschikken wij over een groot assortiment als het aankomt op verschillende reinigingsproducten. Zo bieden wij officiële onderhoudsmiddelen aan van onder andere Jura, Claris en Philips Saeco. Deze producten zijn speciaal gemaakt voor hun koffiemachines en zijn daarom een goede keuze wanneer je beschikt over een machine van deze merken.

Ook hebben wij onze eigen huismerk reinigingsproducten. Onze reinigingstabletten zijn geschikt voor elke volautomatische espresso- of koffiemachine. Vergeet dus niet voor het gebruik de handleiding van je koffiemachine goed door te lezen. Zo weet je precies wat je moet doen om je koffiemachine op de juiste manier te reinigen.

Reinigingsproducten

Koffiemachine reinigen: Hoe doe je dat?
Ferdi - Kaldi koffie & thee 14 september 2020
Deel deze post
Labels
Archiveren
Onderhoud espressomachines
Regelmatig onderhoud van je espressomachine bepaald voor een groot deel de smaak en kwaliteit van je kopje koffie