True

  • ✔️ Gratis verzending in Nederland vanaf €50,-
  • ✔️ Levering binnen 2 werkdagen! 
  • ✔️ Winnaar NFV Franchise Trofee  

Vrienden van Kaldi | Hoppenworth & Ploch

Vrienden van Kaldi | Hoppenworth & Ploch
Benieuwd naar de vrienden van Kaldi? Lees hier meer!

Kaldi's nieuwe Black Goat Robust koffie

De vraag naar bijzondere koffies wordt steeds groter. Daarom komt Kaldi, naast de eigen koffielijn en de ‘groene’ varianten, nu ook met de vrienden van Kaldi.

De koffiewereld kent duizenden verschillende koffiebonen die alle een eigen smaakprofiel hebben. Het is vervolgens de taak van een koffiebrander om door middel van het branden de karakteristieke smaak van de koffieboon te onthullen. Dit proces luistert heel nauw, waarbij het behoud van aroma’s belangrijk is voor koffie om de titel specialty koffie te mogen dragen.

Hoppenworth & Ploch

Naast de bestaande specialty lijn roosteren verschillende (inter)nationale ‘vrienden van Kaldi’ de aankomende tijd koffie, speciaal voor Kaldi. Hoppenworth & Ploch heeft de eerste specialty in deze lijn gemaakt. Deze micro-branderij kwamen we tegen in Frankfurt am Main. De coffeeroaster Matthias Hoppenworth, Duits Latte art kampioen, is er sterk op gericht de individuele kenmerken van de speciale groene koffies te behouden. De koffiebonen zijn erg zorgvuldig uit verschillende landen gesourced, de individuele inzet van de koffieboer wordt gerespecteerd en de koffie wordt gebrand op de wijze van de meester. Deze wijze is: lichter branden dan gemiddeld, waardoor de karakteristieke smaak behouden blijft.

Matthias Hoppenworth reisde af naar Brazilië en Ethiopië om de beste koffiebonen te selecteren voor de Hoppenworth espresso, special made for Kaldi.

hoppenworth ploch barista koffie coffeeroaster koffiebrander mulish specialty

Hoppenworth espresso – nieuwe specialty Kaldi

De Hoppenworth espresso is een blend van 70% Fazenda Obata da Lagoa en 30% Mulisch. De smaak wordt omschreven als:

– Volle body en zoet
– Medium tot lichte zuurgraad
– Tonen van cacao, hazelnoten, speculaas, en bosbessen

Mulisch

Het washing station van Mulisch ligt gelegen in de Guji Zone van Ethiopië. Het is gelegen op 1800-1950 meter boven zeeniveau en is opgericht in 2014. De koffiebessen die daar verwerkt worden zijn gekocht van ongeveer 850 lokale boeren die in totaal 2-5 hectare grond hebben. De omgeving is heuvelachtig en de grond is daar ontzettend vruchtbaar. Een mooie plek voor kwalitatief hoogwaardige koffie dus.

Een koffieplant heeft 3 tot 5 jaar nodig voordat hij begint te bloeien. Na de bloei komen er bessen aan de struik. Elke koffiebes bevat 2 koffiebonen. Eenmaal gerijpt, begint het oogstseizoen. Het oogstseizoen is van november tot januari. Bij het selectieve, handmatige plukken worden alleen rijpe (rode) bessen geplukt en gesorteerd.

Het oogstseizoen is begonnen in Mulisch.

De rijpe koffiebessen worden met de hand geselecteerd.

Hoppenworth sorteren koffie coffeeroaster koffiebrander specialty koffiebonen

Matthias Hoppenworth ontdoet de bessen van de buitenste schil en het vruchtvlees.

Vervolgens worden de groene bonen te drogen gelegd. Na het drogen wordt de binnenste schil verwijderd met een pelmachine en vindt er een handmatige kwaliteits-sortering plaats. Vanaf dat moment ligt het proces in Matthias’ handen…

Fazenda Obata da Lagoa

Koffiestation Fazenda Obata da Lagoa ligt 170 km van Belo Horizonte, op 400 km van São Paulo en 470 km van Rio de Janeiro. De velden liggen 950-1155 meter boven de zeespiegel en hebben een bruikbaar oppervlakte van 1.890 ha. In dit gedeelte van Brazilië is het regenseizoen van oktober tot april en het belangrijkste oogstseizoen van mei tot september.

De specialty Hoppenworth espresso is een combinatie van Braziliaanse en Ethiopische koffiebonen en heeft een zoet kruidig aroma en smaken die doen denken aan geroosterde hazelnoten en cacao. De koffie heeft een volle body en een zachte afdronk.

.

De teaser voor de eerste specialty in de ‘Vrienden van Kaldi’ koffielijn.

Matthias Hoppenworth, benieuwd naar zijn verhaal

Koffie Webshop

Direct koffie bestellen

Deel deze post
Archief
Kaldi's nieuwe Black Goat Robust koffie
Bestel je favoriete koffie gemakkelijk en snel online.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.