True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Wat is witte thee?

Wat is witte thee?
Wat is witte thee? Je leest het hier!

  Wat is witte thee?

   Witte thee is familie van groene en zwarte thee. Al deze theesoorten komen van de Camellia Senensis plant. Witte thee is te herkennen aan haar lichte kleur en milde smaak met een bloemig tintje. De bloemen ruik je tijdens het drinken, waardoor het lijkt alsof je ze proeft.

  Theeblaadjes

  Het verschil tussen groene en witte thee zijn de theeblaadjes die worden gebruikt. Voor witte thee worden alleen  de bovenste blaadjes van de bloemknoppen gebruikt als ze nog niet helemaal volgroeid zijn. De blaadjes zien er dan nog donsachtig uit en zijn wit/zilver van kleur.

  Wanneer wordt witte thee geoogst?

  Witte thee wordt altijd geoogst in het voorjaar. Net als bij groene thee wordt de fermentatie (blootstelling aan zuurstof, waardoor het gaat oxideren) onderbroken. De blaadjes oxideren maar kort voordat ze gedroogd worden De theeblaadjes worden korter gedroogd bij witte thee dan bij groene thee. De smaak van de witte thee is afhankelijk van het gebied waar het vandaan komt. Witte thee was lange tijd enkel bekend in China, maar wordt tegenwoordig ook in Sri Lanka en India geproduceerd.

  Waar is witte thee te koop?

  Witte thee is niet zo bekend als groene en zwarte thee, maar je kunt het wel in de meeste winkels kopen. (Witte thee is goed te combineren met smaken als jasmijn,  blauwe bosbes, citroen bloesem en munt.

  Is witte thee gezond?

  Sinds een wetenschappelijke studie bekendmaakte dat witte thee nog gezonder is dan groene thee, is de vraag naar witte thee enorm gestegen. Witte thee bevat namelijk veel polyphenolen, een anti-oxidant die cellen in ons lichaam vernieuwt. Ons lichaam bevat oxidanten. Oxidanten breken cellen in ons lichaam af en zijn de oorzaak dat ons lichaam verouderd. De anti-oxidanten in thee vertragen het verouderingsproces door de aanmaak van nieuwe cellen.

   Voor sterke tanden en botten

    En dat is niet het enige voordeel. Witte thee bevat namelijk ook veel fluoride, waardoor je botten en je gebit sterk en gezond blijven. Daarnaast is het cafeïnearm. Het bevat de allerlaagstecafeïneconcentratie van alle thee-en koffiesoorten. Een kopje koffie bevat 80 tot 120 milligram cafeïne en een kopje witte thee maar 5-10 milligram. Ook bevat witte thee vitamine C.

   Hoe zet je witte thee?

     Witte thee bereid je het beste met water dat niet te heet is. Bij te heet water verbranden de blaadjes en dit geeft een bittere smaak. De optimale temperatuur van het water is 75 tot 85 graden Celsius en de thee wordt het lekkerst van smaak als je deze 3 tot 4 minuten laat trekken. Wil je meer weten over hoe je het lekkerste kopje thee zet? Lees dan de blog ‘Hoe lang moet je thee laten trekken?’.

Kaldi thee assortiment

in Thee
Deel deze post
Archief
Hoe lang is thee houdbaar?
Hoe lang is thee houdbaar? Je leest het hier!

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.