100% Arabica
Koffieplant soort:
Bourbon
Brazilië is verreweg ‘s werelds grootste producent van koffie. Momenteel groeit in Brazilië ongeveer een derde van de koffie van de wereld, hoewel in het verleden het marktaandeel zo’n 80 procent was. Koffie werd in 1727 ingevoerd vanuit Frans-Guyana, waardoor de koffie zich snel verspreidde en de koffie-industrie in Brazilië razendsnel groeide. Brazilië legt volgens een aantal kenners de nadruk op kwantiteit en minder op kwaliteit, maar kent een aantal verfijnde koffiesoorten die we je graag laten proeven
Brazilië produceert zo’n 2.720.520 ton koffie per jaar. Hiervan bestaat 67 procent uit Arabica en 33 procent uit Robusta. In Brazilië wordt Robusta meestal Conillon genoemd en wordt geproduceerd in regio’s zoals Rondonia.
Kwalitatieve Braziliaanse koffies hebben vaak een lage zuurgraad, een medium body, zijn zoet en hebben chocolade en nootachtige smaken.
Brazilian Special Mild
Van hooggelegen savannas in Brazilië komt deze milde koffie van semi-washed en natural Arabicabonen. Een Braziliaanse single origin met een gemiddelde zuurgraad, accenten van melkchocolade en een afdronk van karamel. Zowel voor espresso als slow coffee zeer geschikt.
Herkomst: Brazilië
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★☆☆
Aanbevolen zetmethode: espressomachine, filterkoffiezetapparaat, slow coffee
100% Arabica
Koffieplant soort:
Bourbon
Medium body van chocola, amandelnoten en lichte karamel tonen.
Bijzonder geschikt voor espresso of lungo