BRAZILIË KOFFIELAND

Brazilië koffieland

Brazilië is verreweg ‘s werelds grootste producent van koffie. Momenteel groeit in Brazilië ongeveer een derde van de koffie van de wereld, hoewel in het verleden het marktaandeel zo’n 80 procent was. Koffie werd in 1727 ingevoerd vanuit Frans-Guyana, waardoor de koffie zich snel verspreidde en de koffie-industrie in Brazilië razendsnel groeide. Brazilië legt volgens een aantal kenners de nadruk op kwantiteit en minder op kwaliteit, maar kent een aantal verfijnde koffiesoorten die we je graag laten proeven.

koffiebessen

Brazilië produceert zo’n 2.720.520 ton koffie per jaar. Hiervan bestaat 67 procent uit Arabica en 33 procent uit Robusta. In Brazilië wordt Robusta meestal Conillon genoemd en wordt geproduceerd in regio’s zoals Rondonia.

koffieboon

Kwalitatieve Braziliaanse koffies hebben vaak een lage zuurgraad, een medium body, zijn zoet en hebben chocolade en nootachtige smaken.

Brazilian Style Special Mild

Brazilian Special Mild

Van hooggelegen savannas in Brazilië komt deze milde koffie van semi-washed en natural Arabicabonen. Een Braziliaanse single origin met een gemiddelde zuurgraad, accenten van melkchocolade en een afdronk van karamel. Zowel voor espresso als slow coffee zeer geschikt.

Herkomst: Brazilië
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★☆☆
Aanbevolen zetmethode: espressomachine, filterkoffiezetapparaat, slow coffee

Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soort:
Bourbon

karamel

Medium body van chocola, amandelnoten en lichte karamel tonen.

koffiekop

Bijzonder geschikt voor espresso of lungo

Smaakprofiel

Smaakprofiel Brazilian Special Mild Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden