BRAZILIË KOFFIELAND

Brazilië koffieland

Brazilië is verreweg ‘s werelds grootste producent van koffie. Momenteel groeit in Brazilië ongeveer een derde van de koffie van de wereld, hoewel in het verleden het marktaandeel zo’n 80 procent was. Koffie werd in 1727 ingevoerd vanuit Frans-Guyana, waardoor de koffie zich snel verspreidde en de koffie-industrie in Brazilië razendsnel groeide. Brazilië legt volgens een aantal kenners de nadruk op kwantiteit en minder op kwaliteit, maar kent een aantal verfijnde koffiesoorten die we je graag laten proeven.

Brazilië produceert zo’n 2.720.520 ton koffie per jaar. Hiervan bestaat 67 procent uit Arabica en 33 procent uit Robusta. In Brazilië wordt Robusta meestal Conillon genoemd en wordt geproduceerd in regio’s zoals Rondonia.

Kwalitatieve Braziliaanse koffies hebben vaak een lage zuurgraad, een medium body, zijn zoet en hebben chocolade en nootachtige smaken.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Brazilië

Brazilian Special Mild 

Taste 1 Mild

Brazilian Special Mild

Van de hooggelegen savannas van Cerrado en Sul de Minas komt deze milde koffie van semi-washed en natural Arabicabonen. Een Braziliaanse melange met een gemiddelde zuurgraad, accenten van melkchocolade en een afdronk van karamel.

Een milde koffie met een zoete karamel afdronk. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Koffieplant soort:
Bourbon

Medium body van chocola, amandelnoten en lichte karamel tonen

Espresso of lungo

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden