Engel van de ochtend

Engel van de ochtend
februari 9, 2015 Kaldi

Afgelopen week was een lange. Met korte nachten. Zo had ik afgelopen dinsdag een thee-training in Zeewolde. Ontzettend gaaf, en ik heb er enorm van genoten. Natuurlijk ga ik hier in een latere blog (zoals beloofd) meer over vertellen, maar eerst wil ik het hebben over de ochtend na de training. Het was namelijk niet niks.

Die avond was ik pas laat thuis, ik zette rond twaalf uur mijn fiets in de schuur, hierna moest natuurlijk nog uitgebreid gedeeld worden met mijn lief wat ik allemaal had meegemaakt. Ik zat nog vol energie en was zo levendig als een mens kan zijn om twaalf uur ‘s nachts. Uiteindelijk dook ik om één uur mijn bed in, terwijl mijn kwakende wekker me de volgende dag om zes uur alweer wekken zou. Vijf uur slaap trek ik niet zo goed. Dat is echt veel te kort, zelfs voor energie-bommetjes als ik.

‘s Ochtends besloot ik een nieuwe thee te gebruiken. Een thee die ik al een paar weken had liggen. Ik was namelijk op zoek naar een thee, die me een beetje wakker zou maken, maar wel op een rustige en kalme manier. De thee heet “Ochtendnevel“, een groene thee van Kaldi. De thee wordt omschreven als een zachte, zoete thee, perfect voor in de ochtend. In mijn nieuwe gaiwan schonk ik de thee op, even wachten en inschenken maar. Ik genoot van de eerste kleine slokjes. Ze waren niet meer en niet minder dan beloofd werd. De smaak was als van een zachte groene thee, ik werd er rustig wakker van, en voelde de moeheid een beetje wegtrekken. Na nog een keer opschenken kwam de zoetheid van de thee meer naar boven en kon ik rustig aan mijn dag beginnen.

De thee wordt ook wel perfect genoemd, voor mensen die groene thee willen leren drinken.  En ik snap die omschrijving volkomen. Het is een hele zachte thee, die diep in zich toch die kenmerkende smaak van groene thee in zich heeft. Hij overweldigt je niet, maar stelt zich kalm en rustig aan je voor, als een echte gentleman.

Mijn begin van deze dag had niet beter kunnen beginnen in het gezelschap van deze lieve thee. Hij heeft me de dag doorgeholpen. en ik weet waar ik naar zal grijpen als ik een dag rustig wil beginnen, of als ik mensen over de vloer heb voor wie het hoog tijd is om voorgesteld te worden aan het pareltje dat groene thee is. Dit is met recht een aanrader te noemen.

Gastblogger Nikki Looman schrijft over thee op leuketheetjes.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden