Espressobar beginnen? Kies voor Kaldi koffie franchise

Espressobar beginnen? Kies voor Kaldi koffie franchise
januari 28, 2019 Kaldi

Een eigen espressobar beginnen, veel mensen dromen ervan. Maar slechts weinig mensen wagen de stap. Want gaat het wel een succes worden? Dat is toch koffiedik kijken?

Doe onderzoek voor je espressobar

Je kunt niet alles van tevoren weten. Maar met een goede voorbereiding kun je je kans van slagen een stuk groter maken en risico’s en kansen beter inschatten. Zo maak je de kans op een succesvolle espressobar het grootst.

Zo begin je jouw espressobar

Hou je van koffie, ben je een sociaal persoon en weet je van aanpakken? Dat helpt al enorm! Bepaal hoe je je onderscheidt van de concurrentie. Weet wat je klant zoekt en wat hij niet kan vinden in jouw vestigingsplaats. Zorg dat je een goede locatie hebt. Wees op die plek waar jouw doelgroep loopt. Hoe je dit allemaal bepaalt? Een goed begin is in je omgeving bij potentiële klanten te toetsen of zij jouw zaak zouden bezoeken. Wat zoeken zij, wat missen ze nog, hoe zou jij ze naar jouw zaak kunnen trekken? Wees creatief en denk in mogelijkheden, alleen zo kun je onderscheidend en vernieuwend zijn. Je kunt je ideeën altijd nog bijstellen als het praktisch echt niet haalbaar lijkt.

Espressobar starten: aandacht en service mogen sowieso niet ontbreken

Essentieel is dat je je klant de beste service geeft. Iedereen wordt blij van aandacht. Toon interesse in jouw klant, geef hem of haar de beste service. Zorg dat die gezelligheid en het contact met de klanten zichtbaar is vanaf de straat, zodat je mensen uitnodigt naar binnen te komen.

Weet wat je aanbiedt in jouw koffiezaak

Daarnaast moet je jezelf en de klant als espressobar-houder natuurlijk serieus nemen. Zorg dat je de beste kwaliteit biedt. Topkwaliteit bonen op de optimale manier bereid. Verdiep je in jouw producten en zorg dat je jouw klant kunt vertellen over de herkomst van jouw producten. Zo kun je je klant ook adviseren welke koffiesoorten en -bereidingen hij/zij mogelijk (nog meer) lekker vindt.

Een koffiebar met fijne sfeer

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat jouw klant zich prettig voelt in jouw bar; zorg dus voor een ontspannen sfeer, gezellig en/of trendy, afhankelijk van jouw doelgroep. Dit zijn basistips; je hebt natuurlijk nog heel veel keuzes te maken. Bied je bijvoorbeeld wel of geen WiFi aan, hoe uitgebreid is je assortiment aan snacks en broodjes, in hoeverre speel je in op bijvoorbeeld gezondheidstrends? Heel wat keuzes waar jij je ondernemersinstinct, mét uiteraard goede voorbereiding, op los kunt laten.

 

Meer informatie over de Kaldi franchise:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden