Het reinigen van een espressomachine

Het reinigen van een espressomachine
mei 11, 2020 Kaldi
Espressomachine reinigen

Wanneer je in het bezit bent van een espressomachine, of welke koffiemachine dan ook, wil je natuurlijk dat de machine zolang mogelijk meegaat en je blijft voorzien van koffie van goede kwaliteit. Er zijn nou eenmaal een aantal onderdelen in je espressomachine die uiteindelijk aan vervanging toe zijn. Maar je espressomachine reinigen is een manier om de onderdelen goed schoon te houden en zo desnoods nog een tijdje meegaan.

Espressomachine onderhouden

Er zijn verschillende manieren voor het reinigen van je espressomachine. Denk aan het eens in de zoveel tijd grondig onderhouden, of het dagelijks doorspoelen van de machine.

Wanneer je je espressomachine vaak genoeg schoonmaakt en goed onderhoud, gaat deze ook langer mee. Maar hoe reinig je het apparaat goed en wat kun je hiervoor gebruiken? Wij leggen het je uit.

Espressomachine schoonmaken

Zoals hierboven al staat benoemd, is het belangrijk om je espressomachine op bepaalde vlakken dagelijks te voorzien van een reinigingsbeurt. Voorzie het waterreservoir iedere dag van schoon water en maak het reservoir desnoods ook dagelijks schoon. Zo blijft je koffie ook lekker smaken.

Wanneer je melk opschuimt, moet je ervoor zorgen dat je dit goed schoonmaakt. Melkrestjes zijn een plek waar bacteriën vaak voorkomen en ook zal de machine verstopt raken wanneer je dit onderdeel niet goed schoonmaakt. Maak, direct na gebruik, het stoompijpje schoon.

Ook het schoonmaken van het melkslangetje is belangrijk. Meestal heeft de espressomachine een automatische spoelstand die het melkslangetje schoonmaakt. Zo niet, zet dan het melkslangetje in een kopje schoonwater. Zo maak je het slangetje toch schoon.

Verder is het belangrijk om, bijvoorbeeld iedere maand, je espressomachine volledig te reinigen.

Reinigingsproducten gebruiken?

Ondanks dat er verschillende trucjes en manieren zijn om je espressomachine te reinigen, zonder het gebruik van reinigingsproducten, moet je wel weten wat je doet. Een aantal middelen zijn namelijk niet bevorderlijk voor het reinigen van je machine, zoals azijn.

Misschien is het toch de beste keuze om gewoon een reinigingsproduct te gebruiken ervoor is gemaakt je espressomachine te reinigen.

In onze webshop vind je verschillende producten waarmee je je espressomachine kunt reinigen. Van ontkalkingsproducten tot reinigingstabletten tot producten waarmee je het waterfilter kunt schoonmaken.

En onthoud, hoe beter jij je espressomachine voorziet van onderhoud, hoe langer je machine meegaat en hoe beter de kwaliteit van je kopje koffie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden