Zetmethodes

Zetmethodes

Geen product gedefinieerd

Geen product gedefinieerd in deze categorie.

Zetmethodes verkrijgbaar bij de vestigingen

Kom langs in een van onze vestigingen om jouw zetmethode voor koffie aan te kunnen schaffen. Zij helpen je ook graag bij het maken van een keuze die bij jou past. En natuurlijk geven ze graag advies over onze koffiebonen.

Koffie zetmethodes

Naast volautomatische en halfautomatische espressomachines, zijn er verschillende manieren op koffie te zetten. Denk bijvoorbeeld aan pour-over koffie of Trukse koffie.

Cafetière

Cafetière, ook wel French Press genoemd, is een zetmethode waarmee je een smaakvolle en aromatische koffie maakt. Met een paar stappen creëer jij jouw perfecte kop koffie.  

Mokkapotje

Een mokkapotje is een traditionele manier van koffie zetten en wordt nog veel gebruik in landen als Italië. Belangrijk is om verse bonen te gebruiken en te zorgen voor de juiste hoeveelheid water. Weten hoe jij koffie zet met een mokkapotje? Lees het hier

Percolator

Een percolator bestaat uit drie delen waarmee, op basis van stoomdruk, een rijkere en intensere koffie kan zetten. Deze manier van koffie zetten is vrij simpel, als je ons stappenplan volgt. 

Pour Over

De Pour Over zetmethode is een manuele manier van koffiezetten. Met versgemalen koffie in een filter en het handmatig schenken van heet water over de koffie, creëer je een heerlijke kop koffie. Door het handmatig schenken van het hete water heb je controle over het proces. Meer weten? Lees het hier.

Aeropress

Een aeropress is een klein apparaat waarmee jij handmatig een kop koffie kan zetten. Naast het toevoegen van gemalen bonen en water, moet je bij deze manier handmatig de koffie roeren in het appraat. Gelukkig is deze methode vrij eenvoudig wanneer je eenmaal weet welke stappen er zijn.