ETHIOPIË KOFFIELAND

Ethiopië koffieland

Ethiopië is de bakermat van de koffie. De koffieteelt is hier geen erfenis van kolonisatie, wat in veel andere koffieproducerende landen wel het geval is, maar komt voort uit een al in het wild voorkomend gewas op land dat voor de helft op meer dan 1.500 meter hoogte ligt. De koffie groeit hier voornamelijk in tuinen en in het (semi)bos, zonder dat er gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen, waarmee de teelt in feite biologisch is (echter niet gecertificeerd).

In Ethiopië bevindt zich de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica ter wereld. Single estate koffies zijn wel te vinden uit Ethiopië, maar meestal leidt de koffie terug naar een specifieke coöperatie.

De smaken van Ethiopische koffiesoorten zijn opvallend divers – van citrus, vaak bergamot en bloemen tot gekonfijt fruit of zelfs tropische fruitsmaken.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Ethiopië

ETHIOPIAN FINEST MOCHA 

Taste 1 Mild

Ethiopian Finest Mocha

Als bakermat van alle koffie brengt Ethiopië nog steeds topkwaliteit Arabica bonen voort. Het kruidige van Sidamo en de zacht bloemige accenten van Yirgacheffe maken van deze melange een ware smaaksensatie. Een aromatische koffie met tinten van nootmuskaat, peper en pure chocolade.

Een koffie met een volle, kruidige en bloemige smaak. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Koffieplant soort:
Heirloom of local variety

Medium body, fruitig, licht zoet, karamel, zoethout en bloemig

Espresso of cappuccino

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden