ETHIOPIË KOFFIELAND

Ethiopië koffieland

Ethiopië is de bakermat van de koffie. De koffieteelt is hier geen erfenis van kolonisatie, wat in veel andere koffieproducerende landen wel het geval is, maar komt voort uit een al in het wild voorkomend gewas op land dat voor de helft op meer dan 1.500 meter hoogte ligt. De koffie groeit hier voornamelijk in tuinen en in het (semi)bos, zonder dat er gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen, waarmee de teelt in feite biologisch is (echter niet gecertificeerd).

koffiebessen

In Ethiopië bevindt zich de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica ter wereld. Single estate koffies zijn wel te vinden uit Ethiopië, maar meestal leidt de koffie terug naar een specifieke coöperatie.

koffieboon

De smaken van Ethiopische koffiesoorten zijn opvallend divers – van citrus, vaak bergamot en bloemen tot gekonfijt fruit of zelfs tropische fruitsmaken.

Traditional Ethiopian Coffee

Traditional Ethiopian Coffee

Traditional Ethiopian Coffee

Als bakermat van alle koffie brengt Ethiopië nog steeds topkwaliteit Arabica bonen voort. Prachtige fris geurende fruitige koffie met veel body voor een heerlijke espresso/cappuccino, ook als filter zeer lekker aromatisch.

Herkomst: Ethiopië
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★☆☆
Aanbevolen zetmethode: espressomachine, filterkoffiezetapparaat, slow coffee

Een koffie met een volle, kruidige en bloemige smaak. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soort:
Heirloom of local variety

Fris, goede body, fluweelzacht en romig mondgevoel. Beetje hazelnoot, citrus/grapefruit in de nasmaak.

koffiekop

Bijzonder geschikt voor espresso of cappuccino.

Smaakprofiel

Smaakprofiel Ethiopian Finest Mocha Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden