True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Brasserie starten

Restaurants, eetcafés, brasserieën… ze komen en gaan. Laat dit je er er niet van weerhouden je droom na te jagen! Er bestaan ook succesvolle zaken die jaren- en soms decennialang elke avond vol zitten. Doe dit echter niet zomaar op basis van een goed gevoel. Gevoel is zeker van belang; als dat al niet goed is, moet je er niet aan beginnen. Maar het is ook zeker van belang een aantal zaken goed te onderzoeken voordat je de stap waagt om bijvoorbeeld je eigen brasserie te starten.

Eigen brasserie beginnen? Doe marktonderzoek!Franchisenemers gezocht

Als je een brasserie wilt starten, moet je weten waar je aan begint. De beste manier om te beginnen is om ervaring op te doen met het werken in of het beheren van een brasserie, zodat je bekend bent met de dagelijkse gang van zaken.  Als je die ervaring hebt en ook de klant en lokale markt kent, heb je een beter beeld van hoe jouw zaak zich kan onderscheiden van de al bestaande zaken. Marktonderzoek helpt je te begrijpen of je idee winstgevend is. Er zijn allerlei voorbeelden van marktonderzoek te vinden op internet, die je kunt gebruiken ter inspiratie. Belangrijk is dat je je zo goed mogelijk in jouw doelgroep verdiept. Beschrijf jouw doelgroep zo specifiek mogelijk, zoals op het gebied van leeftijd, beroepsgroep en inkomen. Op basis hiervan kun je bepalen wat een logische locatie is en om te onderzoeken hoe jouw concurrenten het aanpakken.

Een brasserie starten: maak een bedrijfsplan

Je marktonderzoek is onderdeel van je bedrijfsplan. Ook hiervan zijn verschillende voorbeelden te vinden op internet. Hierin breng je al je ideeën op een beknopte manier samen. Het is uiteraard belangrijk dat het bedrijf financieel stabiel is. In het bedrijfsplan neem je opstartkosten, eventuele benodigde investeringen en je inkomstenverwachtingen op.

Breng de kosten en opbrengsten van je brasserie in beeld

Je hebt vaak een flink eigen vermogen nodig als startinvestering. Je krijgt te maken met kosten voor koop/huur van het pand, inventaris en voorraad, vergunningen, etc. In je bedrijfsplan breng je dit in beeld, zodat je ook helder hebt voor welk deel van de investering je een financiering nodig hebt.

Een brasserie starten doe je dus niet zomaar. Er moeten flink wat stappen gezet worden, zodat je goed voorbereid van start gaat met een levensvatbaar plan. Daarna kun je echt gaan beginnen!

an Kaldi je klanten eenvoudige gerechten bieden, uiteraard in combinatie met de allerlekkerste koffie- en theespecialiteiten.

Start nu je eigen koffie en thee franchise

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Kaldi koffie

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.