True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Franchise beginnen of een eigen bedrijf?

Ken je dat? Het vermoeide gevoel na een lange werkdag. Dan denk je waarschijnlijk: is dit het? Je weet dat je je baan nodig hebt, maar stiekem verlang je toch naar iets spannenders. Eigen verantwoordelijkheid en risico’s nemen lijkt je heerlijk. Word toch zelfstandig ondernemer!

Er zijn verschillende manieren om voor jezelf te beginnen. Je kunt een eigen bedrijf vanuit niets opzetten. Of ga je je aansluiten bij een franchiseformule? Wie weet begin je je eigen formule wel!

Eigen bedrijf startenKaldi Franchise

Een eigen bedrijf beginnen is lastiger dan een franchiseformule overnemen. Dit komt doordat je vanuit het niets moet beginnen en alles zelf moet regelen. Je staat er helemaal alleen voor. Maar dan ben je ook wel de baas over álles. Er zijn veel beslissingen die je moet maken. Simpele keuzes zoals ‘waar ga ik me vestigen?’ tot moeilijkere vragen zoals ‘welke naam kies ik voor mijn bedrijf?’ En dan heb je de droge stof nog niet eens behandeld. Je moet beslissen welke rechtsvorm je kiest en hoe je je zaak gaat financieren. Vergeet ook zeker de belasting en administratie niet! Schrikt dit jou nog niet af? Dan heb je een echt ondernemershart!

Franchise starten

Mocht je nou echt geen zin hebben om ál die zaken te regelen? Dan kun je misschien beter kiezen voor een franchise. Dan ben je nog steeds eigen baas, maar met een beetje hulp. Je hoeft geen onderzoek meer te doen naar naam, rechtsvorm en al die droge stof. Je koopt simpelweg een formule van een franchiseonderneming en zij helpen je verder op weg. Het nadeel hierbij is wel dat je een entreefee moet betalen en vaak ook maandelijks een deel van de omzet af moet staan. Maar aan de andere kant wordt er wel een grote last van je schouders genomen. Ook is het worden van franchisenemer met veel minder risico dan het opzetten van een geheel eigen bedrijf.

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het worden van franchisenemer?  Neem dan zeker een kijkje op onze website!

Wij zoeken franchisers voor vestigingen en mobiele koffiebarren.

Franchisenemer gezocht

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Kaldi koffie

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.