True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Franchise horeca

Waar moet je op letten bij het starten van een franchise

Je bent er klaar voor. Je wilt eigen baas worden. Je fantaseert over een eigen horecabedrijf. Misschien wil je een restaurant starten, een brasserie beginnen of je eigen koffiebar. Maar waar begin je? En waar moet je allemaal aan denken? Je kunt alles zelf proberen uit te vinden en te bedenken, maar je kunt er ook voor kiezen op een rijdende trein te stappen.

Voor- en nadelen van horeca franchise concepten

Er zijn verschillende horeca franchise concepten waar je uit kunt kiezen. Franchiser worden heeft voor- en nadelen. Afhankelijk van het type franchise (hard of soft franchise) bepaalt de franchisegever deels of volledig hoe jouw horecazaak eruit ziet, wat voor promotie er plaatsvindt en welke horecaproducten jij verkoopt. Dit heeft als nadeel dat je weinig invloed uit kunt oefenen op hoe jouw zaak eruit ziet. Een belangrijk voordeel is echter dat je al deze zaken niet zelf hoeft te regelen en je volledig kunt richten op dat wat je het liefst doet: ondernemen in jouw horecabedrijf. Ook kun je kennis en ervaring delen met andere franchisenemers. Je hoeft dus niet je niet vanaf nul je imago op te starten; je stapt in op een beproefde formule.

Horeca franchise: welke formule past bij jou?

Als je een franchise in horeca wilt starten, denk je misschien al snel aan een fastfoodrestaurant. Er zijn echter veel meer opties, waarbij vaak ingespeeld wordt op trends. Denk bijvoorbeeld aan horeca franchise formules die zich voornamelijk richten op gezondheid of een specifiek product als koffie. Ook bevinden veel formules zich op de grens tussen verschillende branches, bijvoorbeeld een restaurant die ook thuisbezorgt of een koffiebar die ook ‘coffee to go’  aanbiedt.

Franchise fee horeca

Een franchise starten zonder eigen vermogen is niet mogelijk. Je hebt een eigen vermogen nodig om in te kunnen stappen in de bestaande formule. De franchise fee horeca loopt uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type horeca, de benodigde ruimte en apparatuur. In het algemeen is het voor franchisenemers wel een stuk eenvoudiger om vreemd vermogen aan te trekken, aangezien kredietverstrekkers kunnen nagaan of een formule succesvol is.

Start je eigen Kaldi koffie vestiging

Kaldi is op zoek naar franchisenemers met ondernemerschap die passen bij de Kaldi franchise formule. Heb jij de kwaliteiten en ben je enthousiast?

 
 
 

Een eigen koffiebar?

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers


Vraag informatie aan

Clarico-Offer style 5

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.