Het perfecte kopje koffie

Het perfecte kopje koffie
april 18, 2014 Kaldi

Hoewel ik niet heel veel koffie drink, kan ik wel heel erg genieten van een goede espresso of een lekkere cappuccino. Liever één goed kopje espresso dan liters slechte ‘kantoorautomaat-koffie’. Vooral in het weekend is het lekker om uitgebreid te ontbijten en wakker te worden met een sterk bakje.

Ik ben fan van de Italiaanse manier van koffiezetten met een percolator. Een percolator is niet alleen goedkoop en eenvoudig te gebruiken, maar de kwaliteit van de espresso van de percolator evenaart de kwaliteit van de espresso uit een dure machine. De New York Times schreef een mooi artikel over de Bialetti Moka Express. De Moka Express werd al in het jaar 1935 geïntroduceerd, maar tegenwoordig wordt er 9 van de 10 Italiaanse huishoudens nog steeds een percolator gebruikt. Ook in Nederland is het op deze ‘slow-coffee’ methode weer erg populair.

Als je goede espresso wilt, dan zal je natuurlijk wel gebruik moeten maken van goede kwaliteit koffiebonen. Voor de percolator zijn ‘fijn’ gemalen koffiebonen nodig. Het lekkerste is om de bonen vlak voor het gebruik te malen, maar als je geen koffiebonenmaler hebt (zoals ik) dan kun je bij Kaldi ook de bonen laten malen.

In dit filmpje wordt op een leuke manier uitgelegd hoe je een perfecte Italiaanse koffie, oftewel un Caffè Italiano, maakt. Wat totaal niet Italiaans is, maar wat ik in Costa Rica heb geleerd, is het gebruiken van kokosmelk als koffiemelk. Mijn perfecte kopje koffie is dus een sterke Italiaanse espresso met een toefje kokosmelk. Het is misschien een beetje vreemd, maar wel heel lekker.

Auteur Erlinde Scheps
Inzending Kaldi koffie & thee Foto & blog contest

Klik hier voor meer blogartikelen van Erlinde Scheps.

Collage kaldi.png2

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden