Het water van de thee

Het water van de thee
december 19, 2013 Kaldi

De smaak en het uiterlijk van de thee worden voor een groot deel beïnvloed door het water. Zacht, kalkarm water heeft voor de bereiding van aromatische hete dranken altijd de voorkeur boven hard water. Leidingwater is op zich prima om te drinken, maar niet overal even ideaal voor het zetten van goede thee. In sommige streken bevat het water namelijk veel kalk of chloor. In deze gevallen kunt u gebruik maken van waterfilters. Door het gebruik van een waterfilter worden chloor, lood en koper uit het water verwijdert.

Het leidingwater wordt op het filter in de bijbehorende kan gegoten en automatisch gefilterd. Het water wordt op voorraad gefilterd en is dus altijd ‘klaar voor gebruik’ niet alleen voor thee, maar voor alles waarbij kalk hinderlijk is. Met gefilterd water hebt u bovendien geen last van onsmakelijke ogende laagjes op de thee en randen in de kopjes.

 

1008483-000_MarellaCobCE_Pitcher_1

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden