Hoe kun je koffie of koffiebonen bewaren?

Hoe kun je koffie of koffiebonen bewaren?
mei 28, 2018 Kaldi

Het geheim van goede koffie is versheid. Direct na het branden van de koffiebonen verliezen de bonen al langzaamaan hun aromatische oliën. Daarom kun je eigenlijk het best regelmatig kleine hoeveelheden vers gebrande koffie kopen, of zorgen voor een goede plek om de koffiebonen te bewaren. Zorg er in ieder geval dat je warme, vochtige en lichte plekken vermijdt.

Hele koffiebonen vs. gemalen koffiekoffiebonen bestellen

Je kunt het beste hele bonen kopen en die zelf thuis malen, aangezien de oliën bepaalde aroma’s nog sneller verliezen als de koffie eenmaal gemalen is. Uiteraard kun je de koffiebonen ook in een speciaalzaak laten malen, en je hierover laten informeren. Ben je meer met koffie bezig en hecht je veel waarde aan de optimale versheid van de koffie, koop dan een koffiemolen, zodat je thuis je koffiebonen kunt malen, vlak voordat je koffie gaat zetten. Je kunt je maalfijnheid nog gelijkmatiger afstellen voor een optimaal resultaat, van grof tot heel fijn.

Koffiezakken met ventiel

Gebrande koffie maakt koolstofdioxide aan, wat spanning opbouwt in de koffiezak waardoor hij bol kan gaan staan. Daarom is er een ventiel geïntegreerd in onze koffiezakken. Op die manier gaat de koolstofdioxide eruit, maar komt er geen zuurstof in. Hierdoor blijft de koffie langer vers en ook langer houdbaar. In het materiaal, de folie waarvan de Kaldi koffiezakken worden gemaakt, is aluminium verwerkt. Benieuwd waarom? Om het contact van de koffie in het pak te scheiden van de buitenlucht. Ook hierdoor blijft de koffie langer vers en houdbaar en blijft de koffiesmaak beter in het pak zitten.

Koffie bewaren

Koffie kun je het beste bewaren in een luchtdicht afgesloten, droge bus, in een koele kast (nee, niet in de koelkast). Hier is het donker en droog, perfect voor de versheid van de koffie dus. Je kunt de koffiebonen in de koffiezakken met ventiel ook een aantal maanden in de diepvries bewaren waardoor ze langer houdbaar blijven. Je kunt de bonen vervolgens zelfs bevroren malen!

Lees hier alles over: koffiebonen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden