INDONESIË KOFFIELAND

Indonesië koffieland

Java

Met name op het eiland Java zul je vaker grote koffieplantages vinden dan ergens anders in Indonesië, dankzij de koloniale geschiedenis en gebruiken van de Nederlanders. De vier grootste boerderijen, voorheen overheidsgebouwen, beslaan meer dan 4.000 hectare. Java genoot lange tijd een geweldige reputatie vanwege de koffie en de hoge prijs die producenten hiervoor vingen. Om de prijs van koffie nog wat extra op te voeren, werden de bonen vaak een aantal weken tot maanden achtergehouden in pakhuizen. Dit kwam de kwaliteit van de koffie ten goede, wat een leuk bijkomend voordeel was. De koffie verloor in het pakhuis namelijk zijn zure smaak en had een heerlijk zoete afdronk tot gevolg.

koffiebessen

Een groot deel van de Indonesische koffie bestaat uit Robusta, geteeld op grote, door de overheid beheerde, plantages op geringe hoogte. Arabica wordt geteeld op een hoogte tussen de 1.400 en 1.800 meter. De meest gebruikte droogmethode is de natte methode.

koffieboon

Door het laten ‘verouderen’ van de koffie, voor in sommige gevallen zelfs tot maximaal vijf jaar, kent Indonesische koffie een zeer specifieke zoete smaak. Eenmaal geroosterd zit er geen zuurgraad meer in de koffie, en er zit een intensieve scherpte en houtigheid in de koffie.

Asian Green Emeralds

Asian Green Emeralds

Mysterieuze, pittige koffie uit Zuidoost-Azië. Deze 100% Arabicakoffie heeft een volle body met een kruidige afdronk.

Herkomst: Indonesië en India
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: voor meerdere zetmethoden geschikt

Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

karamel

Fris, medium body, dadel, citrus en zwarte bessen.

koffiekop

Voor vele zetmethoden geschikt.

Smaakprofiel

Smaakprofiel Royal Estate Java Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden