True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Is koffie duurzaam?

Een kopje koffie is voor sommige mensen een belangrijk ingrediënt om de dag door te komen, maar koffie is best belastend voor het milieu. Wel wordt duurzame koffie steeds populairder. Waar zit de duurzaamheid in koffie?

Duurzame koffie

Duurzaamheid wordt een steeds groter begrip in onze maatschappij en het streeft naar een balans tussen mens, milieu en economie. Dit is ook het geval bij duurzame koffie.
De duurzaamheid van koffie begint bij de teelt en eindigt bij het kopje koffie dat jij consumeert. Tijdens dit hele productieproces is het van belang dat er rekening gehouden wordt met de omstandigheden van de lokale boeren, de omgeving en het milieu. Om dit streven na te komen zijn er verschillende keurmerken opgezet. Een keurmerk is een icoontje op een verpakking en geeft de consument de bevestiging dat de koffie op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd is.

Koffie en het milieu

De productie van koffie heeft een belastend effect op het milieu. Op sommige plekken worden er giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt en dragen arbeiders geen beschermende kleding. Ook komen deze bestrijdingsmiddelen in het drinkwater terecht.

De klimaatverandering heeft een grote invloed op de koffievoorziening. Ook de stijgende vraag naar koffie heeft een effect op het milieu.

Duurzame ontwikkelingen koffie

Koffiedrinkers worden steeds jonger en zij drinken hun koffie doorgaans niet zwart. De koffie industrie heeft daarop ingespeeld door verschillende drankjes aan te bieden met koffie en zoete ingrediënten, ook melk. Zwarte koffie is eigenlijk het best voor het milieu, maar er worden steeds meer andere smaakstoffen toegevoegd aan koffie waardoor zwarte koffie niet interessant meer is.

De koffie industrie heeft al grote stappen gezet tot duurzaamheid, maar is er nog lang niet. Er zijn nog veel verbeterpunten op het gebied van duurzaamheid en koffie. Dit is van groot belang als iedereen nog zijn of haar dagelijkse bakje koffie wil behouden.

Kaldi en duurzaamheid

De verpakkingen van Kaldi koffie hebben verschillende voordelen op het gebied van duurzaamheid. Tijdens het verpakken wordt de koffie ontgast en verpakt in een steriele omgeving. Dit garandeert optimale houdbaarheid, hygiëne en versheid van de koffie. De koffiebonen behouden hun kwaliteit doordat de verpakking hersluitbaar is. Ook wordt er voor onze verpakkingen geen gebruik gemaakt van aluminiumfolie en zijn daarom recyclebaar.

Koffiebonen producten

Ontvang aanbiedingen per mail

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

Bezoek de Kaldi Koffie & Thee Webshop

 Bekijk ons assortiment

Franchisenemers gezocht

Start je eigen Kaldi Koffie & Thee vestiging

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.