JAVA KOFFIE-EILAND

Java koffie-eiland

Java

Java is een eiland in de Republiek Indonesië. Je zult hier vaker grote koffieplantages vinden dan ergens anders in Indonesië, dankzij de koloniale geschiedenis en gebruiken van de Nederlanders. De vier grootste boerderijen, voorheen overheidsgebouwen, beslaan meer dan 4.000 hectare. Het eiland genoot lange tijd een geweldige reputatie vanwege de koffie en de hoge prijs die producenten hiervoor vingen. Om de prijs van koffie nog wat extra op te voeren, werden de bonen vaak een aantal weken tot maanden achtergehouden in pakhuizen. Dit kwam de kwaliteit van de koffie ten goede, wat een leuk bijkomend voordeel was. De koffie verloor in het pakhuis namelijk zijn zure smaak en had een heerlijk zoete afdronk tot gevolg.

koffiebessen

Een groot deel van de Javaanse koffie bestaat uit Robusta, geteeld op grote, door de overheid beheerde, plantages op geringe hoogte. Arabica wordt geteeld op een hoogte tussen de 1.400 en 1.800 meter. De meest gebruikte droogmethode is de natte methode.

koffieboon

Door het laten ‘verouderen’ van de koffie, voor in sommige gevallen zelfs tot maximaal vijf jaar, kent Javaanse koffie een zeer specifieke zoete smaak. Eenmaal geroosterd zit er geen zuurgraad meer in de koffie, en er zit een intensieve scherpte en houtigheid in de koffie.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Java

ROYAL ESTATE JAVA 

Taste 3 Bold

Java

Royal Estate Java

De combinatie van Java Mandheling en Sumatra Lintung Arabicabonen vormt deze licht-wilde, kruidige koffie. Het vochtige, warme regenwoud en de vruchtbare, vulkaanachtige grond geven deze koffie een vol aroma met de geur en smaak van specerijen.

Een bijzondere, volle Indonesische koffie die hartig en kruidig van smaak is. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

karamel

Kruidige zoete body, karamel en zoethout

koffiekop

Espresso, cafetière

Smaakprofiel

Smaakprofiel Royal Estate Java Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden