JAVA KOFFIE-EILAND

Java koffie-eiland

Java is een eiland in de Republiek Indonesië. Je zult hier vaker grote koffieplantages vinden dan ergens anders in Indonesië, dankzij de koloniale geschiedenis en gebruiken van de Nederlanders. De vier grootste boerderijen, voorheen overheidsgebouwen, beslaan meer dan 4.000 hectare. Het eiland genoot lange tijd een geweldige reputatie vanwege de koffie, hoewel het niet lang duurde voordat andere koffie het speciale aan de Javaanse koffie van een groot aantal roasters ging vervangen.

Een groot deel van de Javaanse koffie bestaat uit Robusta, geteeld op grote, door de overheid beheerde, plantages op geringe hoogte. Arabica wordt geteeld op een hoogte tussen de 1.400 en 1.800 meter. De meest gebruikte droogmethode is de natte methode.

Sommige plantage-eigenaren in Java kiezen ervoor hun koffie te laten verouderen voordat ze worden geëxporteerd, voor een periode van maximaal vijf jaar. Eenmaal geroosterd zit er geen zuurgraad meer in de koffie, en er zit een intensieve scherpte en houtigheid in de koffie.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Java

ROYAL ESTATE JAVA 

Taste 3 Bold

Royal Estate Java

De combinatie van Java Mandheling en Sumatra Lintung Arabicabonen vormt deze licht-wilde, kruidige koffie. Het vochtige, warme regenwoud en de vruchtbare, vulkaanachtige grond geven deze koffie een vol aroma met de geur en smaak van specerijen.

Een bijzondere, volle Indonesische koffie die hartig en kruidig van smaak is. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

100% Arabica

Kruidige zoete body, karamel en zoethout

Espresso, cafetière

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden