Kaldi koffiezakken door de jaren heen

Kaldi koffiezakken door de jaren heen
juli 5, 2013 Kaldi

Emmers, hoe raar ook, maar daarmee begint het verhaal over de Kaldi-koffiezakken door de jaren heen. Met witte emmers, om precies te zijn. Emmers van tien kilo. Daaruit schepten de Kaldi-winkeliers in 2000 keurig 250 gram koffie op een weegschaaltje om het vervolgens in een Kaldi-bestickerd zakje te doen.

Medio 2001 zijn de emmers verleden tijd. De eerste voorbedrukte zakjes doen hun intrede. rainforest-alliance-azteca-koffiezakHersluitbare strip eromheen en dicht zaten ze.

In 2003 komt de eerste Kaldi-zak met ventiel. Met ventiel ja, want gebrande koffie maakt kooldioxide aan. Met alle opbouw van spanning in de zak van dien. Om die spanning de ruimte te geven, was er dus het ventiel. Koolstofdioxide eruit, maar geen zuurstof erin. Met als resultaat dat de koffie langer vers en langer houdbaar blijft. Later dat jaar verschijnt de Kaldi-zak met het hoofd en, prominent in beeld, twee vingertoppen die een koffieboon omklemmen.

De echte Kaldi-man laat eind 2007 voor het eerst zijn gezicht zien. Om nooit meer weg te gaan. Dus komen we hem ook tegen op de zogeheten pouch-zakken, van die zakken dus met hersluitbare strip, die in 2008 werden geïntroduceerd. En zien we hem weer op de uit 2009 daterende Rainforest-koffiezakken.

Langer houdbaar, langer lekker

Over het materiaal, de folie dus waaruit de Kaldi-zakken worden vervaardigd, sinds er machinaal wordt afgevuld, is in die folie aluminium verwerkt. De reden daarvoor? Om een optimale barrière te krijgen tussen de koffie in het pak en de buitenwereld, de buitenlucht dus. Zodat de koffiesmaak in het pak blijft en de koffie langer houdbaar en lekker blijft.

Milieuvriendelijkheid

Waar het gaat om milieuvriendelijkheid, op dat punt is zeker vermeldenswaard dat alle Kaldi-koffieverpakkingen uit een en dezelfde folie worden gemaakt. Met alle besparing aan materiaal van dien.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden