KENIA KOFFIELAND

Kenia koffieland

Kenia

Aanvankelijk werd koffie geproduceerd op grote landgoederen onder Britse koloniale overheersing, en vervolgens werd de oogst in Londen verkocht. Het ging voornamelijk om Arabica variëteiten, verwerkt met de natte methode. In 1933 werd de Coffee Act aangenomen, waarmee een Keniaanse koffieraad werd opgericht en de verkoop van koffie naar Kenia werd verplaatst. In 1934 werd het veilingsysteem opgericht en het is nog steeds in gebruik; een jaar later werden protocollen opgesteld voor het sorteren van koffie om de kwaliteit te verbeteren.

koffiebessen

De hoge ligging van de plantages in Kenia (tot 2.100 meter in sommige gebieden) zorgt ervoor dat de bonen van hoge kwaliteit zijn. Kenia heeft een eigen systeem om de bonen te classificeren op basis van hun grootte.

koffieboon

Bonen uit Kenia zijn vaak erg zoet en krachtig van smaak. De nasmaak van een Keniaans kopje koffie is droog en wijnachtig. Een excellente proever herkent sporen van citroen, peper en zelfs bramen.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Kenia

Kaldi Kenyan Exotic flower koffie

KENYAN EXOTIC FLOWER 

Taste 3 Bold

Kaldi Kenyan Exotic flower koffie
Kenia

Kenyan Exotic Flower

Deze top Arabica uit diverse Oost-Afrikaanse koffiesoorten met een basis van Keniaanse koffie, kenmerkt zich door kracht en frisheid met een fruitig smaakbeeld te combineren.

Een volle koffie, met een krachtig, bloemig, fris en fruitig smaakbeeld. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soorten:
SL 28
SL 34

citrus

Frisse citrus, fruitigheid en een medium body

koffiekop

Espresso of lungo

Smaakprofiel

Smaakprofiel Kenyan Exotic Flower Kaldi koffie

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden