Colombia koffieland
Colombia is al sinds 1723 een echt koffieland. Kom erachter waarom het klimaat van Colombia zo succesvol is voor heerijke koffie.
Colombia koffieland
Koffie werd in 1723 voor het eerst in Colombia geïntroduceerd door de jezuïeten, maar de koffieproductie werd pas aan het einde van de 19e eeuw betekenisvol. De koffie wordt hier geproduceerd door bijna 500.000 (kleine) boerenbedrijven. In 1960 bedacht een reclamebureau het personage Juan Valdez als embleem van het kwaliteitslabel Café de Colombia. De arme koffieboer met zijn ezel werd geromantiseerd en stond voor de ambacht en kwaliteit.
In de Andes liggen veel gebieden met een microklimaat dat zich leent voor de teelt van koffie, maar de topografie van Colombia maakt grootschalige teelt onmogelijk. Daarom ligt het accent op de kwaliteit van de productie. Er worden alleen Arabica-variëteiten geteeld.
Colombiaanse koffie heeft een enorm scala aan smaken, van de zwaardere, chocolade-achtige koffies tot zoetere, fruitige partijen. Er bestaat een breed spectrum van smaken over de regio’s.
Full Classic of Colombia
Het is niet alleen de smaak; het is het verhaal erachter. Onze Colombiaanse koffie wordt geteeld met behulp van traditionele methoden, waarbij het erfgoed van koffie behouden blijft.
De smaakervaring
Bij elke slok ontdek je de oorspronkelijke smaken van Colombia. Een levendige mix van fruitige tonen met een subtiele zuurgraad omarmt je smaakpapillen, gevolgd door bloemige aroma's en een vleugje kruiden. Dit is de essentie van Colombia in een kopje.
Smaakprofiel
Aroma:
Mandarijn, pure chocolade, witte druif, lichte frambozen tonen
Samenvatting:
Een koffie die mooi in balans is, elegante fruittonen heeft en een licht tintelende aciditeit.