Ethiopië koffieland

Ethiopië is een echt koffieland, mede doordat ze een groot genetische diversiteit aan koffieplanten hebben. Lees snel verder over de smaken van Ethiopische koffie.

Ethiopië koffieland

Ethiopië is de bakermat van de koffie. De koffieteelt is hier geen erfenis van kolonisatie, wat in veel andere koffieproducerende landen wel het geval is, maar komt voort uit een al in het wild voorkomend gewas op land dat voor de helft op meer dan 1.500 meter hoogte ligt. De koffie groeit hier voornamelijk in tuinen en in het (semi)bos, zonder dat er gebruik gemaakt wordt van bestrijdingsmiddelen, waarmee de teelt in feite biologisch is (echter niet gecertificeerd). 

In Ethiopië bevindt zich de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica ter wereld. Single estate koffies zijn wel te vinden uit Ethiopië, maar meestal leidt de koffie terug naar een specifieke coöperatie.

De smaken van Ethiopische koffiesoorten zijn opvallend divers – van citrus, vaak bergamot en bloemen tot gekonfijt fruit of zelfs tropische fruitsmaken.

Ethiopië koffieland verwerking bonen

Traditional Ethiopian Coffee

Deze koffie onderscheidt zich door zijn complexe smaakprofiel. Met een pittige aciditeit en subtiele nuances in smaak, is het een unieke ervaring. De zijdeachtige body en rijke aroma's vormen een eerbetoon aan de rijke erfenis van Ethiopië.


De smaakervaring

Bij de eerste slok proef je de essentie van Ethiopië. Levendige noten van macadamia, kamille, pure chocolade, zwarte bessen, zoete stro en gedroogde pruimen omhullen je smaakpapillen. Dit is een koffie met een uitgesproken fruitig karakter.

Rainforest Alliance

Deze koffie draagt met trots het Rainforest Alliance keurmerk. Lees hier meer over het certificaat en waar het voor staat!

Rainforest Alliance

Deze koffie draagt met trots het Rainforest Alliance keurmerk. Lees hier meer over het certificaat en waar het voor staat!

Smaakprofiel

Aroma:

Macadamia, kamille, pure chocolade, zwarte bessen, zoete stro, gedroogde pruimen

Samenvatting:

Een complexe koffie met een uitgesproken fruitig karakter

Herkomst: Sidamo, Ethiopië
Bonensoort: 100% Arabica
Beschikbaar in: 500 gram en 250 gram

Aciditeit

Bitterheid

Zoetheid

Complexiteit

Body

Aciditeit
Bitter
Zoet
Complexiteit
Body

Kaldi assortiment

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.