Guatemala koffieland
Het klimaat van Guatemala leent zich uitstekend voor de koffieproductie. Nieuwsgierig naar het ontstaan van koffie in dit land en de smaak van Guatemalaanse koffie? Lees verder.
Guatemala koffieland
Het verhaal gaat dat koffie rond 1750 voor de eerste keer in Guatemala werd geïntroduceerd door de jezuïeten. Net zoals in El Salvador werd koffie pas vanaf 1856 een belangrijk gewas in Guatemala, toen de uitvinding van chemische kleurstoffen de vraag naar indigo (een natuurlijk pigment, afkomstig uit verschillende soorten planten) verminderde, wat destijds het belangrijkste winstgevende gewas was. Er werd plaatsgemaakt voor koffie.
Guatemala heeft een gevarieerde topografie, met bergen, vulkanische grond, vlakten en talrijke microklimaten die de koffie een zeer karakteristiek en veelzijdig aromaprofiel geven. 99,6% van de geproduceerde koffie bestaat hier uit Arabica bonen.
Een breed scala aan smaken is aanwezig in de koffies van Guatemala, van lichtere, zeer zoete, fruitige en complexe koffies tot de zwaardere, rijkere en meer chocolade-achtige koffiesoorten.
Bright Colourful Guatemala
Deze koffie betovert met zijn lichte en fruitige karakter. Met een subtiele zuurgraad en verfijnde zoetheid, is het als een wandeling door een Guatemalteeks fruitmarkt.
De smaakervaring
Bij de eerste slok proef je de frisse tonen van melkchocolade, de knapperigheid van amandelen en de zoetheid van sinaasappels. Dit is een koffie die je meeneemt op een reis door de kleurrijke smaken van Guatemala.
Smaakprofiel
Aroma:
Melkchocolade, amandel, schenkstroop, sinaasappel
Samenvatting:
Een lichte, zacht fruitige koffie