Indonesië koffieland

Indonesië is een van de belangrijkste koffielanden van Azië. De koffiecultuur is vanzelfsprekend heel rijk. Lees meer over het koffieland Indonesië.

Indonesië koffieland

Met name op het eiland Java zul je vaker grote koffieplantages vinden dan ergens anders in Indonesië, dankzij de koloniale geschiedenis en gebruiken van de Nederlanders. De vier grootste boerderijen, voorheen overheidsgebouwen, beslaan meer dan 4.000 hectare. Java genoot lange tijd een geweldige reputatie vanwege de koffie en de hoge prijs die producenten hiervoor vingen. Om de prijs van koffie nog wat extra op te voeren, werden de bonen vaak een aantal weken tot maanden achtergehouden in pakhuizen. Dit kwam de kwaliteit van de koffie ten goede, wat een leuk bijkomend voordeel was. De koffie verloor in het pakhuis namelijk zijn zure smaak en had een heerlijk zoete afdronk tot gevolg.

Een groot deel van de Indonesische koffie bestaat uit Robusta, geteeld op grote, door de overheid beheerde, plantages op geringe hoogte. Arabica wordt geteeld op een hoogte tussen de 1.400 en 1.800 meter. De meest gebruikte droogmethode is de natte methode.

Door het laten ‘verouderen’ van de koffie, voor in sommige gevallen zelfs tot maximaal vijf jaar, kent Indonesische koffie een zeer specifieke zoete smaak. Eenmaal geroosterd zit er geen zuurgraad meer in de koffie, en er zit een intensieve scherpte en houtigheid in de koffie.

Indonesië koffieplantage

Asian Green Emeralds

Het is niet alleen de smaak; het is de reis die deze koffie maakt. Onze Asian Green Emeralds worden met passie geteeld volgens traditionele methoden, die de rijke koffiegeschiedenis van Indonesië omarmen.


De smaakervaring

Bij de eerste slok proef je de unieke smaken van Azië. Een volle, kruidige koffie met een vleugje nootmuskaat en peper omhulp je smaakpapillen, gevolgd door subtiele tonen van cacao en verse tabak. Dit is Azië in een kopje. 

Rainforest Alliance

Deze koffie draagt met trots het Rainforest Alliance keurmerk. Lees hier meer over het certificaat en waar het voor staat!

Rainforest Alliance

"Deze koffie draagt met trots het Rainforest Alliance keurmerk. Lees hier meer over het certificaat en waar het voor staat!"

Smaakprofiel

Aroma:

Cacao, nootmuskaat, peper, verse tabak

Samenvatting:

Een volle kruidige koffie met een lage aciditeit

Herkomst: Java, Indonesië
Bonensoort: 100% Arabica, Java Grade 1
Beschikbaar in: 500 gram en 250 gram.

Aciditeit

Bitterheid

Zoetheid

Complexiteit

Body

Aciditeit
Bitter
Zoet
Complexiteit
Body

Specialty Indonesische koffie

Bij Kaldi hebben we naast onze Asian Green Emeralds koffie, ook een specialty koffie uit Java, Indonesië: Black Goat Robust.

Meer weten over de koffie? Ga naar de product​​​​​​pagina of lees meer op deze pagina.

Kaldi assortiment

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.