True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Jura koffiebonen?

Kaldi verkoopt alleen de beste espressomachines en daarom vind je bij ons onder andere de machines van Jura. De Jura koffiemachine is dé trots van elke koffiekenner. Als je namelijk een espressomachine voor thuis wil, moet je er een zoeken waarvan de druk hoog op kan lopen, zoals een model met een pomp, aangezien deze meer smaak uit de koffie haalt. Echter, om optimaal van jouw Jura machine te genieten, wil je natuurlijk ook weten welke bonen je hiervoor het beste kunt gebruiken. Daarmee helpen wij jou graag.

Welke koffiebonen voor jura?

Heel simpel gezegd adviseren wij: gebruik Arabica koffiebonen van hoge kwaliteit voor jouw Koffiebonen bestellenJura koffiemachine.

De hoge kwaliteit is niet alleen beter voor de machine, maar ook voor de smaaktonen en aroma’s die vrijkomen bij het zetten van de koffie. Waar zit hem dat in? Dat heeft o.a. te maken met het koffieras, de plukmethode en de branding van koffiebonen.

Melanges en het branden

Koffie wordt als groene bonen geëxporteerd. Deze worden in zakken over de wereld gestuurd en vervolgens door gespecialiseerde koffiebranders gebrand om hun subtiele smaken naar voren te brengen. Als de bonen warm en glanzend bruin worden, komen de oliën vrij die het geheim van de fantastische smaak vormen. Na het branden kunnen de bonen diverse kleuren hebben, van lichtbruin naar middelbruin tot zeer donkere bonen. De sterkte van de bonen hangt af van de branding: hoe lichter de bonen gebrand zijn, des te milder en zachter de koffie van smaak is. Een donker gebrande boon levert daarentegen heerlijk bittere, scherpe smaken op.

De kunst van het melangeren (blend) is het mengen van verschillende bonen om zo een harmonieuze balans van smaken, zuurheid en body te vinden. Bij Kaldi vind je naast de single estate koffies (koffie afkomstig van een en dezelfde plantage) en de single origin koffies (koffie uit een specifiek gebied) verschillende blends. Om de blends te maken en in stand te houden is kennis vereist en moet de brander/melangeur constant blijven proeven, omdat de smaak van bonen van dezelfde plantage per oogst kan verschillen.

Arabica koffiebonen van hoge kwaliteit?

Als je van mild en aromatisch houdt en geen risico wilt lopen op een verstopte machine, kies dan voor Arabica koffiebonen. Let daarbij wel dat je niet gegarandeerd honderd procent goede koffie hebt. Er zijn ontelbaar veel melanges en de kwaliteit loopt sterk uiteen. Bovendien bepaalt de branding ook een groot deel van de smaak.

Ga dus naar een koffiespeciaalzaak als Kaldi, laat je informeren en blijf proeven tot je jouw favoriet hebt gevonden. Als je toch van die pittige smaaktonen, extra mooie cremalaag en cafeïne-oppepper van Robusta bonen wilt genieten, kies dan voor een melange met veel Arabica en een beetje Robusta. Zo is de kans op verstopping van je machine het kleinst

Kaldi webshop

Koffiebonen producten

Ontvang aanbiedingen per mail

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

Franchisenemers gezocht

Start je eigen Kaldi koffie & thee vestiging

blijf op de hoogte

Schrijf je in voor inspiratie en aanbiedingen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.