Koffie van de maand: Maart

Koffie van de maand: Maart
februari 27, 2014 Kaldi

Colombia is de tweede grootste koffieproducent van het continent Zuid-Amerika met een productie van 720 miljoen kilo koffie. Er wordt in Colombia koffie verbouwd sinds 1808 toen een geestelijke voor het eerst koffieplanten meenam naar Colombia vanuit de Franse Antillen.

Het land kent een tropisch regenklimaat met in het oosten een savanneklimaat. De Guavebomen en de bananenplanten beschermen kleine en kwetsbare koffieplanten tegen extreme weersverschijnselen. Van de ruim 2,7 miljoen koffieplanten in heel Colombia groeit meer dan twee derde in moderne plantages. Dit is een van de redenen dat de koffieproductie in Colombia van een bijzonder hoog niveau is.

Full Classic of Colombia
De beste Colombiaanse koffie is afkomstig uit de hogere Andes gebieden. De belangrijkste koffiegebieden zijn Medellin, Armenia en Manizales. De Full Classic of Colombia bestaande uit de hoogste kwaliteit Arabicabonen is ook afkomstig van de bergen rond Medellin en Armenia. Deze kwaliteitsbonen geven deze melange een gemiddelde zuurgraad, een rijke body en een nootachtige afdronk.

U kunt de koffie van de maand bestellen via onze webshop of ga naar een van onze winkels.

http://www.youtube.com/watch?v=H29jbc-eS5s

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden