NICARAGUA KOFFIELAND

Nicaragua koffieland

Koffie werd voor het eerst in 1790 door katholieke missionarissen uit nieuwsgierigheid naar Nicaragua gebracht. Het duurde tot ongeveer 1840 voordat het economisch belang kreeg, als antwoord op een toenemende wereldwijde vraag naar koffie. Tegenwoordig is koffie een van de belangrijkste exportproducten van Nicaragua, hoewel de bekendheid van koffie onderhevig is aan politieke instabiliteit, financiële crises en natuurrampen.

koffiebessen

Steeds meer landbouwers richten zich op de kwaliteit van de koffie. In het verleden was de traceerbaarheid van koffie slecht omdat de oogsten van meerdere boeren werden gemengd in grote wasstations, maar tegenwoordig zijn de niveaus van traceerbaarheid erg hoog.

koffieboon

Een scala aan smaken is te vinden in Nicaraguaanse koffie. De koffiesoorten zijn vaak vrij complex en hebben aangename, fruitachtige smaken en een zuivere zuurgraad.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Nicaragua

Nueva Segovia SHG

Hoog in de bergen, met uitzicht op Honduras, wordt deze Arabica Bourbon / Catura verwerkt op vulkanische bodem. De plantage wordt gerund door Jairo Daniel Herrara. De koffie oogst komt hier vaak laat – in Nicaragua is de gebruikelijke oogstperiode van maart tot mei – maar soms is de eerste oogst van Jairo pas begin mei. Door deze late oogst is het proces van rijping langzamer, waardoor een verukkelijke smaak in elke bes ontstaat. Na te zijn gewassen en zon-gedroogd volgt nog een laatste handmatige controle. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soorten:
Bourbon
Caturra

citrus

Chocolade, citrus, honing, walnoot

koffiekop

Espresso

Smaakprofiel

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden