Onderhoud espressomachines

Onderhoud espressomachines
april 12, 2013 Kaldi

Het onderhouden van uw pistonmachine of volautomatische espressomachine is belangrijk. Wanneer u uw machine goed onderhoud kan dit de levensduur van uw espressomachine vergroten.

Dagelijks onderhoud
Het dagelijks onderhoud is voor halfautomaten als voor volautomatische espressomachines hetzelfde.

–       Waterreservoir vullen met vers water
–       Water door het systeem spoelen
–       Lekbak leegmaken en reinigen
–       Na het melk opschuimen de stoompijp reinigen
–       Gebruik van kalkarm water

Voor alle reinigingsmiddelen kunt u terecht bij Kaldi. Wij leveren reinigingsmiddelen van onze officiële dealers  bv Jura,  Philips Saeco en Gaggia

Pistonmachine
Bij het ontkalken van een pistonmachine is het van belang om de instructies die staan vermeld in de gebruiksaanwijzing van uw machine goed door te nemen, omdat het ontkalkingsproces per machine kan verschillen.

Het is ook mogelijk uw pistonmachine eens in de zoveel tijd na te laten kijken door een professional . Deze onderhoudsbeurt bestaat uit onder andere het verwijderen en reinigen van het doucheplaatje, het mogelijk vervangen van het pistonrubber en het ontkalken van uw machine.

Volautomaten
De meeste volautomatische espresso machines hebben tegenwoordig een automatisch reinigings- en/of ontkalkingsprogramma. De display op uw machine geeft aan wanneer uw machine gereinigd of ontkalkt dient te worden.

Daarnaast is het mogelijk om uw machine na een bepaalde tijd een servicebeurt te geven. Een servicebeurt bestaat uit onder andere het vervangen of reinigen van onderdelen, reinigen van de maalmolen en het vervangen van rubberen delen, zodat de sluitingen waterdicht blijven.

2 Reacties

 1. Sjoerd 9 maanden geleden

  Geachte heer/mevrouw,

  Mijn Jura micro ena 9 is toe aan servicebeurt. Is dit mogelijk bij u en indien ja wat zijn de (geschatte) kosten hiervan?

  Mvg,

  Sjoerd Bos

  • Auteur
   Kaldi 9 maanden geleden

   Goedemorgen,

   Excuus voor de late reactie; wij krijgen doorgaans geen vragen via dit kanaaal en hadden deze daarom niet opgemerkt. U kunt met Jura bellen, 0900-2355872. U kunt hem ook via een van onze vestigingen opsturen. De adressen staan op https://kaldi.nl/winkels/
   Veel succes!

   Hartelijke groet,
   Kaldi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden