True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!


Het begon allemaal met een doordeweeks potje zaalvoetbal. Zo’n potje waarvan er avond aan avond honderden in allerlei sporthallen worden gespeeld. Met na afloop een drankje erbij en wat nakletsen in de kantine. Zo gaat dat. Zo ging dat halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw ook met Hans Tietema en zijn vriend Jeppe. Ze praatten over hun werk, was dit het nou? Het antwoord was nee. Ze gingen voor zichzelf beginnen. Waarin? Geen idee, een keten van koffie en thee speciaalzaken was aanvankelijk slechts één van de vele ideeën om het roer radicaal om te gooien…


Koffie met een verhaal

Via-via belandden ze in de koffiewereld en voor ze het wisten was een uniek horeca-retail concept geboren. Sterker nog, het ‘je kunt er koffie proeven, drinken en ruiken, maar ook meteen kopen’ was helemaal nieuw! In één klap was koffie zijn aloude bruine imago kwijt. Geelkoper werd roestvrijstaal. Het zwarte goud was in een totaal nieuw, uiterst modern jasje gegoten. Nu, 17 jaar verder, is de franchiseformule Kaldi 29 vestigingen en 10 mobiele espressobars rijker, verspreid over geheel Nederland. Hiermee staat Kaldi in de top 5 van de grootste aanbieders op het gebied van kwaliteitskoffie en -thee in Nederland. Ook heeft Kaldi een aantal vestigingen in het buitenland. Daar waar voorheen koffie en thee altijd in een traditionele, artisan omgeving werd verkocht, heeft Kaldi een nieuw elan gegeven door deze producten te plaatsen in een moderne, stijlvolle ambiance.


Clarico-Text-Image-1

Overal genieten van koffie en thee

Naast het kopen van koffie, thee en alle aanverwante artikelen in onze Kaldi vestigingen kun je onze producten in een uitgebreider assortiment ook gemakkelijk online bestellen in de webshop. Ben je geïnteresseerd in een bepaalde espressomachine? Of helemaal fan van die ene koffie maar wil je wel eens wat nieuws proberen? In de webshop bestellen kan altijd, maar we verwijzen je voor het volledige advies en ook het proeven van onze koffie en thee uiteraard graag naar één van onze vestigingen, waar je deskundig geholpen wordt.

 
 

De naam Kaldi

De koffielegende verhaalt over de geitenhoeder Kaldi, die op de hoogvlakte van Ethiopië zijn kudde hoedde. Kaldi ontdekte op een vroege morgen dat zijn kudde niet teruggekeerd was naar huis. Ongerust ging hij op zoek en na uren lopen trof hij zijn geiten dansend en springend aan. Kaldi zag dat zijn geiten aten van rode bessen. Hij nam deze mee naar een naburig klooster, waar de abt ermee experimenteerde. Hij droogde ze en maakte er een drankje van. Zo werd een smaakvol drankje ontdekt dat later bij ons koffie werd genoemd.

De Kaldi formule

Onze lijfspreuk is “Kaldi, de kortste weg naar het perfecte kopje koffie of thee”. We willen jou dan ook graag laten genieten van de gehele wereld rondom koffie en thee. Je komt bij Kaldi binnen en maakt kennis met onze koffie en thee.

Kom lekker een kopje koffie of thee drinken, gezet met de beste zetsystemen. Wij adviseren je graag in de espressomachine of het koffiezetapparaat dat bij jou past. Ook kunnen wij je voorzien in reinigings- en onderhoudsproducten voor je machine, want wist je dat dit heel belangrijk is voor de kwaliteit van je kopje koffie of thee?

Over een “kopje” koffie of thee gesproken… Ook daar hebben we aan gedacht! Koffie of thee moet natuurlijk ergens uit gedronken worden. En dan, last but not least, wat is nou een kopje koffie of thee zonder lekkers? We hebben een ruim aanbod in heerlijke chocolade, koekjes, taart en lunches. Denk aan versgebakken appeltaart of cheesecake of een broodje met een lokaal tintje, dat wil zeggen: brood van de lokale bakker, jam gemaakt door oma en boter van de boer om de hoek. Eenvoudig, maar kwalitatief hoogwaardig.

En dan is er nog de grote cirkel om alles heen: de online wereld van Kaldi. Alles en iedereen wordt steeds digitaler en wij gaan daar graag in mee. Zo geniet jij nóg sneller en makkelijker van jouw eigen perfecte kopje koffie of thee. Kruip snel even achter je laptop of iPad en bestel snel jouw favoriete koffie voor thuis. Ook aan de smartphone gebruikers onder ons hebben we gedacht. Download de Kaldi app en geniet van alle handige functionaliteiten, zoals de digitale spaarkaart.

Clarico-Text-Image-2

De toekomst van Kaldi

Voor de toekomst hebben wij een duidelijke visie voor ogen: Iedereen laten genieten van ‘goede’ koffie en thee. We willen jou daarom graag meenemen in de wereld rondom koffie en thee, kom proef en beleef het! En bovenal: geniet!

Ben jij nou zó enthousiast geworden over onze formule en zie jij jouw toekomst bij Kaldi wel zitten, waarin jij zelf iedereen gaat laten genieten? Wij maken graag gebruik van jouw passie! Vraag geheel vrijblijvend een informatiepakket over franchisen bij Kaldi aan en wellicht spreken we elkaar binnenkort! Uiteraard onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee…


Tot snel,


Een eigen koffiebar?

Kaldi koffie & thee zoekt franchisenemers

Vraag informatie aan

Clarico-Offer style 5

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.