PAPUA NEW GUINEA KOFFIELAND

Papua New Guinea koffieland

papua new guinea

Terwijl koffie relatief vroeg (in de jaren 1890) werd geplant, werd het in eerste instantie niet als commercieel product behandeld. In 1926 werden achttien plantages opgericht met behulp van zaden uit Blue Mountain in Jamaica, en tegen 1928 was de koffieproductie serieus begonnen. De industrie begon in de jaren vijftig met een meer gestructureerde groei, met de creatie van infrastructuur om de verplaatsing van koffie rond het eiland te vergemakkelijken. Later werd de industrie steeds meer gedecentraliseerd.

koffiebessen

Tegenwoordig bestaat 95 procent van de producenten uit kleine, vaak zelfvoorzienende, boeren. Ze produceren ongeveer 90 procent van de koffie in het land, wat bijna volledig Arabica is. Veel mensen zullen de koffie van Papua New Guinea associëren met die uit Indonesië, maar hierin zit wel degelijk verschil.

koffieboon

Goede koffiesoorten uit Papua New Guinea hebben vaak een boterachtige kwaliteit, een lekkere zoetheid en een prachtige complexiteit.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Papua New Guinea

Kaldi PNG Sigri AA Western Highlands koffie

PNG Sigri AA Western Highlands

Kaldi PNG Sigri AA Western Highlands koffie
papua new guinea

PNG Sigri AA Western Highlands

De Sigri plantage is een bijzondere plantage in Azië. De plantage gelegen in de Wahgi vallei, in de Westerse Hooglanden van Papua New Guinea werd in de jaren 1950 opgericht en heeft een reputatie opgedaan die zich zeer positief heeft ontwikkeld. De koffie van Sigri wordt internationaal erkend als een gastronomische koffie die gelijk is aan de beste van de wereld, voor al meer dan 20 jaar.

Met de hand geplukt en tot het uiterste gecontroleerd blijft deze AA een waar genot om te drinken.

Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soorten:
Typica
Catimor
Caturra

Fruitig, kruidig complex, zoet, body

koffiekop

Espresso

Smaakprofiel

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden