Rausch Chocolade

Rausch Chocolade
april 17, 2014 Kaldi

Plantage
Slechts een paar procent van de wereldoogst in cacaobonen zijn van uitmuntende kwaliteit. Cacaobonen komen het beste tot hun recht in tropische omstandigheden vlakbij de evenaar, zoals het Caribisch gebied, Centraal en Zuid-Amerika, Java en Madagaskar. De chocolade van Rausch wordt gemaakt van de cacaobonen afkomstig van de beste plantages uit deze gebieden. De cacaopercentages variëren tussen de 35 en de 80%.

Onmiskenbaar karakter
Net zoals bij goede wijn, speelt de afkomst van de cacaobonen een hele belangrijke rol in de smaak van de uiteindelijke aroma en smaak van de chocolade.
De smaak van de cacao van het vulkanisch gesteente van Grenada heeft een hele andere smaak dan bijvoorbeeld de smaak van de cacaobonen van het Indonesische eiland Java. Wanneer het aankomt op chocoladerecepten, gebruiken we de natuurlijke afkomst van de cacao voor de beste pure chocolade.

Smaken
Rausch kent tien verschillende smaken met elk een eigen afkomst, smaak en karakter:

Noumea                                  35%      Papua New Guinea
Java                                        37%      Java, Indonesië
Madanga                                39%      Madagascar
Puerto Cabello                       43%      Venezuela
Guacimo                                 47%      Costa Rica
Amacado                                60%      Peru
Grenada                                 65%      Grenada
El Cuador                               70%      Ecuador
Trinidoro                                75%       Trinidad
Tembadoro                            80%       Trinidad

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden