Slow coffee

Slow coffee
maart 12, 2014 Kaldi

De term slow coffee heeft z’n naam te danken door de tijdsduur die deze zettechniek nodig heeft. Slow coffee is de laatste tijd weer enorm populair onder koffieliefhebbers, die hun tijd willen nemen voor een overheerlijke bijzondere kop koffie.

Slow coffee heeft erg veel weg van de oude filterkoffie, die we allemaal nog wel kennen. De slow coffee die opnieuw is ontdekt door een jonge generatie koffieliefhebbers is eigenlijk het bereiden van de koffie op oude wijze gestoken in een nieuw jasje.

De reden dat slow coffee in opkomst is gekomen is doordat een nieuwe generatie koffie-experts erachter kwamen dat de snellere methodes van koffie en espresso maken niet voor elke koffiesoort geschikt bleek te zijn.

Waar espressomachines koffie bereiden binnen de dertig seconden, neem een kop slow coffee minimaal een aantal minuten in beslag. Net als bij de oude snelfilter zettechniek wordt bij slow coffee het hete water op de versgemalen koffie in de filter geschonken. Hierna druppelt het water langzaam door het koffiemaalsel, waardoor alle smaken van de koffie opgenomen worden.

Perfect Slow Coffee
Kaldi heeft een eigen koffie die zorgt voor de ultieme belevenis voor slow coffee. Deze kunt u hier vinden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden