True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Specialty - Juli 2023

Brazil Piraju

Voor juli 2023 bracht Kaldi de Brazil Piraju Specialty koffie uit. Unieke koffiebonen uit Brazilië met een afgeronde body, subtiele tonen van hazelnoot, chocolade en zwarte bessen, karamel en een lange nasmaak van chocolade.

< Terug naar het specialty archief

Kaldi Specialty - Juli 2023 Brazil Piraju
Myanmar Specialty Aroma
Aroma

Donkere chocolade en gedroogde bessen.

Myanmar Specialty Body
Body

Afgeronde body met tonen van hazelnoot en chocolade.

Myanmar Specialty Zuurgraad
Zuurgraad
Zacht en afgerond.
Myanmar Specialty Afdronk
Afdronk

Zwarte bessen en bakkerschocolade.

Brazil Capricornio - Piraju

Plantages: Fazenda Santa Maria & Grupo Ribeiro

Locatie:  Marilia and Garça, Norte Pioneiro

Cultivars: Catuaí

Exporteur: Capricornio Coffees 

Importeur: This Side Up-koffie

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Over de plantages

Capricornio-koffie ligt op de lijn van de Steenbok (vandaar de naam!) en dus vrij ver van de evenaar, dit betekent dat de winters kouder zijn en de gemiddelde temperatuur lager is. De koffie zal harder moeten werken om te rijpen, wat de zoetheid van de smaak verhoogt, waardoor er een hele bijzondere koffie ontstaat. Deze koffie is een blend die speciaal is bereid om een compositie van smaken vol fruit, levendige complexiteit en een subtiele body te bereiken. Ook maakt het deel uit van de Signature-koffielijn van de aangesloten Capricornio-plantages. Signature-koffies hebben smaakprofielen die zijn geïdealiseerd en gekozen door de directeuren van Capricornio Coffees, José Antônio en Luiz Roberto en gevalideerd door het Quality Control-team. Het doel is om smaakprofielen te creëren die elk jaar worden herhaald en niet alleen kwaliteit bieden, maar ook consistentie die koffiedrinkers elk jaar herkennen.

Verwerking van de koffie

De koffie is een verpulverde naturel. De combinatie van hoogte en verwerking resulteert in een profiel van rood fruit, met veel zoetheid en tonen van donkere chocolade. De uitstekende behandeling van de Signature-partijen zorgt voor een ongeëvenaarde consistentie in kwaliteit en smaak, jaar na jaar.

Branden van de koffie

Het brandprofiel voor deze koffie is speciaal gemaakt om de fruitige en levendige smaken naar boven te halen, dit wordt het best bereikt door licht te branden.

Clarico-Image-Text
Clarico-Text-Image

Prijsverdeling

64 % - De prijs die Capricornio zijn partnerboeren betaalt voor hun perkament, uitgedrukt als prijs voor groene (gemalen) koffie. Over het algemeen zorgen ze ervoor dat voor alle koffie van Capricornio 85% van de FOB-waarde van de koffie wordt teruggegeven aan hun partnerboeren.

11% - Droogmaalkosten en Capricornio's exportvergoeding.

2% - Totale verzendkosten van Santos, door de douane en naar ons magazijn. Volle containerladingen goede expeditie verbindingen rechtvaardigen zulke gunstige verzendkosten.

23% - Import, financiering, verzendbureaucratie, sampling en financieringskosten voor this Side Up coffees.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.