Kaldi Specialty - juni 2024

Indonesia - Ontsoroh

In april van 2024 introduceerde Kaldi de Specialty koffie Ontsoroh uit Indonesië. Een fruitige en bijzondere specialty koffie met complexe smaken en aroma's. Een perfecte inleiding van de zomer om ook bij warm weer van te genieten.

 < Terug naar het specialty archief

Kaldi Specialty - juni 2024 Indonesië - Ontsoroh
Aroma Indonesia Ontosoroh Specialty

Aroma

Complex, fruitig en verfrissend

Body Indonesia Ontosoroh Specialty

Body

Rond mondgevoel

Zuurgraad Indonesia Ontosoroh Specialty

Zuurgraad

Lichte zuurgraad met fruitige tonen

Afdronk Indonesia Ontosoroh Specialty

Afdronk

Fruitige nasmaak met subtiele afdronk

Over de Indonesia Ontosoroh Specialty

Plantages: Enrekang Karangan

Locatie: Sulawesi, Indonesië

Cultivars: Arabica

Hoogte: 1.600 - 1.850 meter boven zeeniveau

Importeur: This Side Up Coffees


Indonesia Ontosoroh Specialty smaakprofiel
Geven om de toekomst van koffie

Geven over de toekomst van koffie

De Indonesische koffie behoort tot de beste ter wereld, maar concurrentie tussen gewassen, lage prijzen en gebrek aan infrastructuur hebben de reputatie geschaad. Boeren produceren vooral grondstoffen of geen koffie. Enrekang is hierop geen uitzondering. Yolan Tirta vroeg zich af of speciale koffie een betrouwbare bron van inkomsten voor boeren kon worden. In 2010 begon hij met het planten van rassen en investeerde in droogkoepels, molens en pakhuizen voor boerenpartners.


Verwerking van de koffie

Volledig gewassen: De bessen worden op het rijpste punt geoogst, diezelfde dag verpulpt en overgebracht naar een wasstation waar de koffie gedurende 14 dagen onder water wordt gefermenteerd. Vervolgens wordt de koffie gedroogd op rekken onder een hut met gesloten dak.

Anaeroob natuurlijk: De bessen worden op het rijpste punt geoogst en gedurende 4-6 dagen in anaërobe zakken bewaard, of totdat er een vleugje bananensmaak ontstaat. Vervolgens worden ze 24 tot 27 dagen gedroogd in een gesloten luchtdrooghut.


Verwerking van de koffie