True

Gratis verzending vanaf €35,- in Nederland | Werkdagen voor 15:00 besteld? Dezelfde dag verzonden!

Kaldi Specialty - November 2023

Peru Churupampa

Voor november 2023 bracht Kaldi de Peru Churupampa koffie uit. Een unieke koffie uit Peru met een een stevige body en een rond mondgevoel, tonen van chocolade en caramel en zure tonen van gedroogde bessen.

< Terug naar het specialty archief

Kaldi Peru Churupampa specialty koffie - november 2023
Aroma Specialty koffie Peru Churupampa
Aroma

Chocolade & Caramel

Body Specialty koffie Peru Churupampa
Body

Rond mondgevoel, caramel

Zuurgraad Specialty koffie Peru Churupampa
Zuurgraad
Tonen van gedroogde bessen
Afdronk Specialty koffie Peru Churupampa
Afdronk

Pure chocolade, Cacao poeder & Stroop

Peru Churupampa

Plantages: Finca Churupampa SAC

Locatie: Chirinos, San Ignácio - Cajamarca, Peru

Cultivars: Typica, Caturra and Pache

Exporteur: Eigen export licentie

Importeur: This Side Up-koffie

Smaakverdeling Specialty koffie Peru Churupampa
Kaldi Peru Churupampa specialty -  Over de plantage

Over de plantages

Churupampa is niet zomaar een boerderij, het is een sociaal zakelijk model dat de familie Tocto de afgelopen jaren heeft uitgebreid naar 30 naburige boerderijen in hun stad Chirinos. Enkele van de verbeteringen omvatten betere verwerkingsfaciliteiten, renovatieprogramma's voor planten met de introductie van nieuwe variëteiten, nieuwe droogtechnieken met plastic bedekte verhoogde bedden om stabiele en gelijkmatige droging te garanderen, ongeacht seizoensgebonden regenval. In 2018 proefde het kwaliteitscontroleteam ongeveer 4.000 monsters. Geen enkele partij blijft ongeproefd! Deze koffie is ook biologisch en Fair Trade gecertificeerd.

Verwerking van de koffie

De koffie wordt gewassen en dubbel gefermenteerd - met behulp van een handmatige pulper worden de koffiebonen ontdaan van hun vruchtvlees en vervolgens gefermenteerd in betegelde tanks gedurende ongeveer 12-24 uur, afhankelijk van het weer. Vervolgens worden ze gewassen en opnieuw gefermenteerd gedurende dezelfde tijdsduur.

Branden van de koffie

Er wordt gebruik gemaakt van een 22 kg Probat UG22 brander, die is gebouwd in 1965. De brandtijd bedraagt 11 minuten. Na de eerste kraak wordt de koffie de resterende 25% van de tijd geroosterd. Om de beste smaak en aroma te verkrijgen, heeft elke koffie of blend een uniek brandprofiel.

Kaldi Peru Churupampa specialty - Verwerking van de specialty koffie
Prijsverdeling Specialty koffie Peru Churupampa

Prijsverdeling

51 % - Kosten voor landbouw, oogsten en drogen, intern uitgevoerd bij Limmu Kossa door hun aangenomen personeel.

27% - Het malen in de eigen faciliteit van Limmu Kossa + dekking van bedrijfskosten, inclusief kosten voor personeelstraining.

8% - Intern transport tot aan Djibouti en de totale verzendkosten naar Europa plus douanekosten.

5% - Gemiddelde financieringskosten die we moeten betalen aan sociale kredietverstrekkers en banken - simpelweg omdat we niet over het geld op de bank beschikken om zulke grote hoeveelheden koffie in één keer te kopen. Dit zorgt voor onmiddellijke betaling aan Limmu Kossa wanneer de koffie de haven verlaat.

9% - Compensatie voor This Side Up voor het besteden van tijd en middelen aan het importeren van deze koffie. Het werk omvat financiering, opslag, beheer van export, import en verzendbureaucratie, Q-beoordeling, monstername en promotie van deze koffie.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.