SUMATRA KOFFIE-EILAND

Sumatra koffie-eiland

Sumatra is het op vijf na grootste eiland van de wereld en behoort bij Indonesië. Koffie wordt er geteeld in het noorden (Atjeh, Lintong) en in het zuiden (Lampung en Mangkuraja), tussen de 800 en 1.500 meter hoogte. De bonen worden gedroogd door de giling basah-methode (halfgewassen), die ze de kenmerkende blauwige kleur geeft. Het is ongebruikelijk om verschillende soorten in verschillende partijen te scheiden, dus de meeste Sumatraanse koffie zal waarschijnlijk een mengsel zijn van een aantal variëteiten.

koffiebessen

Een bijzondere koffiesoort, afkomstig uit deze regio, is Kopi Luwak. Dit zijn bonen die worden gewonnen uit de uitwerpselen van civetachtigen. De aminozuren die tijdens het fermentatieproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere smaak.

koffieboon

Sumatraanse koffie heeft houtachtige, kruidige tonen, veel body en heel weinig zuren. Kopi luwak heeft echter een zoet-frisse smaak. Deze hangt niet alleen af van de koffiesoort die de luwak gegeten heeft maar ook van de luwak zelf die allemaal net een iets andere smaak aan de koffie geven.

De bijzondere koffiesoort Kopi Luwak uit Sumatra is in onze webshop te bestellen. Bij Kaldi wordt alleen de wild-life gecertificeerde Kopi Luwak ingekocht. Dit houdt in dat de civetkatten vrij zijn en niet geforceerd worden de koffie te produceren. Je ontvangt het certificaat bij je bestelling.

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden