Kaldi thee assortiment
Groene thee
Een gezonde keuze
Wat is groene thee?
Groene thee wordt vaak ‘ongefermenteerde’ thee genoemd. De versgeplukte bladeren worden verflenst en dan verhit om de fermentatie tegen te gaan die het blad doet rotten.
Produtieproces groene thee
Het thee productieproces van groene thee verloopt als volgt:
- Plukken van het blad
- Pan-drying of steaming (doden van het enzym Oxidase)
- Rolling and shaping van het blad
- Drying
Groene thee staat in feite het dichtst bij de plant omdat door verhitting alle processen worden stilgelegd. Bij de productie van groene thee vindt er dus geen oxidatie plaats.
Voordelen van groene thee
Groene thee is een onbewerkte theesoort boordevol heilzame stoffen die gunstig zijn voor je:
- hart;
- bloedvaten;
- huid;
- stressniveaus;
- energie;
- gewichtsbeheersing.
Het kan zelfs je hersenfunctie verbeteren.
Tips voor het zetten van groene thee
Groene thee kan je het beste zetten met water tussen de 50-80°C.
Gebruik voor ratio thee/water: 1/50 of 2 gram per persoon.
Groene thee assortiment
Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.