Kaldi thee assortiment

Zwarte thee

Een rijke smaak



Wat is zwarte thee?

Zwarte thee is afkomstig van de plant Camellia sinesis en is rijk en complex aan smaak. De theebladen worden geoxideerd zodat de donkere kleur en smaakprofiel verkregen wordt. De theesoorten variëren in smaakprofielen.




Produtieproces zwarte thee

Het thee productieproces van zwarte thee verloopt als volgt:

  • Plukken van het blad
  • Withering
  • Light crushing
  • CTC
  • Oxidation
  • Rolling
  • Drying

Voordelen van zwarte thee

Zwarte thee en groene thee hebben veel met elkaar gemeen als het gaat om de gezondheidsvoordelen. Zwarte thee kan je:


  • bloedsuikergehalte verlagen;
  • de kans om op een beroerte verminderen;
  • zorgen voor een betere concentratie;
  • hartgezondheid verbeteren. 


Tips voor het zetten van zwarte thee


Zwarte thee kan je het beste zetten met water tussen de 80-95°C.

Gebruik voor ratio thee/water: 1/50 of 2 gram per persoon.

Zwarte thee assortiment

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.