Trends koffie 2019

Trends koffie 2019
januari 28, 2019 admin

Koffie is al jaren een razend populair drankje. Op elke straathoek vind je een koffiebar en de ene barista maakt nog wildere koffiebereidingen dan de andere. Ook thuis wordt er volop geëxperimenteerd, terwijl tegelijkertijd oude zetmethodes worden ‘herontdekt’. Hieronder de belangrijkste koffietrends 2019 op een rijtje.

Koffietrend 1: Cold brew

Cold brew is een methode waarbij gemalen koffiebonen tot 24 uur lang doordrenkt worden met koud water of water op kamertemperatuur.

Dit zorgt voor een grotere oxidatie, waardoor een zoete smaak ontstaat die veel minder zuur en bitter is dan normale ijskoffie.

Koffietrend 2: Nitro coffee

Dit is een koude koffie, doordrenkt met stikstofgas. Deze infusie beïnvloedt de smaak en textuur van de koffie. Het geeft je een schuimende, fluweelachtige en rijke textuur met een iets zoetere smaak dan normale ijskoffie. Niet onbelangrijk is ook het theatrale element: Het wordt bewaard in een vat onder druk voordat het uit een kraan wordt gegoten.

Koffietrend 3: Chemex

De Chemex verscheen voor het eerst in de koffiewereld in de jaren ’40. Slow coffee is opnieuw populair. Wanneer je koffie zet met de Chemex, krijg je een zeer licht zetsel. Mede door het filter komen met name de frisse citrustonen naar voren.

Koffietrend 4: Mocktails & Cocktails

Koffie mocktails (alcoholvrij) en cocktails (alcoholisch) worden steeds vaker met hoge kwaliteit koffie bereid. Dat, gecombineerd met verschillende ingrediënten, biedt heel veel mogelijkheden. Probeer populaire koffies als café mojito of espresso martini. Of verzin je eigen varianten!

Koffietrend 5: Cascara: koffiebesthee

Cascara wordt gemaakt van de schilletjes van de koffiebes en wordt daarom ook wel koffiebesthee genoemd. In de winter drink je het als warme thee en in de zomer is het koud verfrissend als ‘Iced Coffee Tea’ met een zoete en bloemige smaak.

Koffietrend 6: Niet-zuivelmelk

Er is steeds meer vraag naar plantaardige melk in de koffie. Naast soja- en amandelmelk, raken steeds meer andere soorten melk in, zoals rijst-, macadamia-, kokosnoot-, haver- en cashewmelk.

Kaldi-ondernemers zijn natuurlijk volledig op de hoogte van de ins en outs op het gebied van koffie. Bezoek eens één van de Kaldi proeflokalen om te ontdekken welke koffie bij jou past.

 

Meer informatie over de Kaldi franchise:

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden