Klantenservice (ma - vr 09:00 - 17:00): 038 - 4669338
Shopping: Subtotaal winkelwagen:€ 0,00
Cafeïnevrije koffie

Cafeïnevrije koffie

Smaaksterkte
Meest geschikt voor
Arabica/Robusta
Land(en) van Herkomst
Keurmerk

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 artikel(en)

   

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

3 artikel(en)

Kaldi Decafé: geen cafeïne in koffie

Wilt u wel de smaak van koffie, maar niet de effecten van de cafeïne? Neem dan de cafeïnevrije koffie van Kaldi!

Het proces om koffie cafeïnevrij maken wordt meestal uitgevoerd op ongebrande bonen en begint met het stomen van de bonen. Vervolgens worden ze gespoeld met een oplossing waardoor de cafeïne uit de koffiebonen gehaald wordt, terwijl de kenmerkende smaak van koffie behouden blijft. Dit wordt 8 tot 12 keer herhaald totdat het voldoet aan de EU-norm van 99,9% cafeïnevrije bonen.

Koffie bevat meer dan 400 stoffen die belangrijk zijn voor de smaak en aroma van de uiteindelijke drank: het is daarom een uitdaging om alleen de cafeïne te verwijderen en de andere stoffen op hetzelfde niveau te behouden.

Is cafeïnevrije koffie beter?

De ene persoon kan beter tegen cafeine als de ander. Of cafeïnevrije koffie beter is voor de gezondheid bijvoorbeeld is de vraag. Er zijn vele onderzoeken die voordelen aantonen en er zijn onderzoeken die nadelen van cafeïnevrije koffie laten zien. Uiteindelijk moet je voor jezelf bepalen en de koffie "ervaren" / proeven om te kijken of een koffie bij je past. Als de smaak goed is en je hebt geen last van het cafeïne effect dan is elke cafeïnevrije koffie die je kiest een goede koffie.