ZIMBABWE KOFFIELAND

Zimbabwe koffieland

Zimbabwe

Thee werd in 1924 in Zimbabwe geïntroduceerd terwijl koffie op kleine schaal zijn intrede deed. Koffie werd pas succesvol in 1950 toen een koffie-experimenteerboerderij werd opgericht. Vanaf het begin van de 21e eeuw stortte de agrarische productie in Zimbabwe helemaal in door de onkunde van de boeren, het gebrek aan goede investeringen en de langdurige droogte. Hierdoor was de (lokale) koffie een tijd van twijfelachtige kwaliteit. Echter, na een grondige renovatie is Zimbabwe sinds een aantal jaar weer in staat kwaliteitskoffie te verwerken. En wat voor koffie!

koffiebessen

Het warme klimaat en de vele regenval in Zimbabwe zijn erg geschikt voor de landbouw. Door de hoge luchtvochtigheid wordt er gebruik gemaakt van de natte droogmethode, wat resulteert in een clean aromaprofiel.

koffieboon

Koffie uit Zimbabwe kent vaak milde en zoete tonen, heeft een milde zuurgraad, een medium body en een bitterzoete noot van cacaokernen in de afdronk.

Hieronder is een overzicht te zien van Kaldi’s koffiebonen waar de bonen afkomstig zijn uit Zimbabwe

Zimbabwe

Chipinge AA

Deze koffieplantage in Zimbabwe bevindt zich in het oostelijke hoogland, niet ver van de grens met Mozambique. Het belangrijkste teeltgebied ligt rondom de stad Chipinge. De combinatie van goede groeivoorwaarden, hoogte, vruchtbare grond en de huidige verwerkings- en graderingstechnologie maakt het mogelijk om een zeer onderscheidende koffie te produceren.

Deze Arabica Catimor wordt met zorg behandeld, het is een milde koffie en dat proef je. Meer weten over de koffielanden?

Kenmerken

koffieboon

100% Arabica

Koffieplant soort:
Catimor

citrus

Citrus, wijn, hazelnoot, fris

koffiekop

Espresso

Smaakprofiel

Schrijf je in voor de Kaldi nieuwsbrief

Aanmelden